Cum a ajuns Pacha Man expert în bucătărie? Bonus: o reţetă de la el!

Pacha Man a povestit despre cum s-a apucat el de gătit şi prezintă şi o reţetă tocmai bună pentru masa de Paşte.
 

Pacha Man s-a apucat de gătit, încă de pe vremea când începea să meargă la şcoală. A început să gătească de nevoie, după care… din pasiune.

„Tata a plecat de acasă când eu aveam 6 ani. Eram cel mai mare dintre fraţi şi ajutor în bucătărie, pentru mama. Pe vremurile acelea nu erau atâtea fast-food-uri, ca să-ţi iei de mâncare, şi nici jocuri pe calculator. Ne jucam în bucătărie, pe lângă mama, care ne mai punea să curăţăm un cartof, să spălăm o farfurie… Acolo am învăţat şi mi-am făcut baza”, mărturiseşte Pasha.

La 14 ani, a plecat în Canada, la tatăl său, unde a avut o viaţă demnă de un film poliţist. A intrat în lumea emigranţilor, cu care făcea toate prostiile – gangstereală, jafuri armate… „de toate, mai puţin crimă şi viol”. Câţiva ani a stat după gratii, apoi, în `97, a fost expulzat în România. Pe lângă toate „porcăriile” de acolo, printre picături, a fost nevoit să-şi caute şi de lucru.

„Cel mai repede găseai la restaurante, unde lucrai pe perioade scurte, până mai făceai rost de bani. Acolo am învăţat destul de multe”, povesteşte cântăreţul de reggae – hip-hop.

A participat şi la MasterChef – Proba celebrităţii de la Pro TV, unde a ajuns până în finală, ieşind pe locul doi. Cu toate acestea, el niciodată nu găteşte după reţete şi nu a fost nevoie să răsfoiască zeci de cărţi de bucate ca să devină expert.

„Eu experimentez şi învăţ din greşeli. Spre exemplu, condimentez o mâncare în două-trei feluri şi văd diferenţa. În bucătărie, totul e improvizaţie”, spune Pasha Man.

 

Iată reţeta lui Pacha Man de costiţe de miel cu cartofi copţi umpluţi:

Ingrediente: 4-5 coaste de miel, ulei, usturoi pisat, sare, piper, rozmarin, puţină lămâie, 100 g brânză cu mucegai, 150 g ciuperci feliate, 2 cartofi fierţi în coajă, tăiaţi şi scobiţi.

Mod de preparare: coastele se ţin într-un baiţ făcut din ulei, oţet, usturoi şi zeamă de lămâie, sare şi piper. Ciupercile tăiate se sotează, se pun în cartofii scobiţi, deasupra se presară brânza cu mucegai şi se dă la cuptor până se rumeneşte totul. Coastele se frig pe grătar şi se servesc alături de cartofi.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here