Credincioșii catolicii se pregătesc astăzi de Înviere. Președintele Iohannis este așteptat la Sibiu

Un miliard două sute de mii de catolici din întreaga lume celebrează Paştele în acest weekend. Aseară, credincioșii au comemorat Vinerea Marea sau Vinerea Patimilor, când Iisus Hristos a murit răstignit pe cruce. Credincioşii catolici din Capitală sunt aşteptaţi la slujba de Înviere de la Catedrala Sf Iosif.

 

Preşedintele Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, sărbătoreşte tot duminică Paştele. El este așteptat la slujba de Înviere care va fi oficiată la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, unde merge în fiecare an de Paște și unde s-a aflat și de Crăciun, imediat după ce a fost validat în funcția de președinte, transmite Mediafax. Slujba de Înviere va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00, iar slujba din ziua de Paşte va începe la ora 10.00.

 

Biserica Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu este lăcaşul de cult la care merg, de mai mulţi ani, Klaus Iohannis şi soţia sa.

 

Patimile din Vinerea Mare

La fel ca în ultimii doi ani, Papa Francisc a oficiat aseară slujba din Vinerea Mare la Colosseum, în timp ce la Ierusalim mii de oameni au refăcut drumul pe care se spune că a mers Mântuitorul înainte de răstignire.

Mii de catolici au luat parte la slujba oficiată în Vinerea Mare de Papa Francisc, a treia de când a preluat conducerea Bisericii Catolice. Suveranul Pontif a binecuvântat procesiunea de la Colosseum, iar alaiul a făcut 14 opriri, care comemorează cele 14 momente din timpul patimilor şi răstignirii lui Iisus Hristos.

 

 

 

O ceremonie asemănătoare a avut loc şi la Ierusalim, chiar pe drumul pe care se spune că a păşit ultima oară Mântuitorul. Mii de credincioşi din întreaga lume au ajuns în Ierusalim special pentru acest moment. Ultima oprire a procesiunii a fost la Biserica Sfântului Mormânt, construită pe locul în care trupul lui Iisus Hristos ar fi fost aşezat după crucificare.

Pentru unii credincioși, Vinerea Mare este un moment al durerii. La propriu, fiindcă unii locuitori din Filipine au acceptat să fie crucificaţi întocmai ca Mântuitorul.

 

O ceremonie asemănătoare, dar mai puţin dureroasă a avut loc într-un oraş din Germania. 90 de cetăţeni italieni care locuiesc acolo au recreat scena răstignirii lui Iisus Hristos, o tradiţie care durează de mai bine de 30 de ani.

Anul trecut, sărbătoarea Învierii Domnului a fost marcată la aceeași dată în calendarul Bisericii Ortodoxe și al Bisericii Catolice, la 20 aprilie. 

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here