Segmentul apartamentelor de lux din Iași a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. Cele mai multe astfel de locuințe s-au construit în zona centrală a orașului, însă tendințele încep să se schimbe. Aleea Mihail Sadoveanu din Copou este zona cea mai râvnită de ieșenii care preferă locuințe luxoase, zonă ce s-a dezvoltat rapid în ultima perioadă. Dezvoltatorii vin cu proiecte de zeci de milioane de euro ce satisfac cele mai exigente cerințe de pe piața imobiliară.
Ansamblurile rezidențiale Royal Town, dezvoltat de Ruslan Rotaru, Copou Garden Residence, a lui Daniel Niculiță și proiectul basarabenilor de la Inamstro, Inamstro Residence Copou, sunt cele mai mari din zonă. Urmează să fie date în folosință peste 2000 de locuințe exclusiviste cu grădini suspendate, locuri de parcare, spații de joacă pentru copii, grădinițe, market-uri, dar și o zonă de servicii utilitar-comunitare care va deservi comunitatea și va ușura viața tuturor locuitorilor din zonă.
Un alt mare plus adus zonei de implementarea acestor proiecte este dezvoltarea rețelelor edilitare (drumuri, rețele de apă și canal, energie electrică, alimentare cu gaz etc.).
Toată dezvoltarea acestei zone a fost gândită încă de acum 12 ani, când Primăria Municipiului Iași și omul de afaceri Bogdan Cihodaru, au elaborat un PUZ pe suprafață de 40 hectare care prevedea dezvoltarea unui cartier rezidențial de lux ce urma să îmbine locuințe individuale de tip vilă, cu locuințe înșiruite după stilul englezesc, completând cu imobile cu apartamente de lux, zone comerciale, parcuri și spații verzi și zone de servicii. Primii beneficiari ai proiectului și-au antamat loturile de teren pentru vile imediat după aprobarea PUZ-ului, iar anul acesta s-au mutat deja primii clienți ai apartamentelor de lux.
Investițiile în această zonă constituie cea mai sănătoasă formă de dezvoltare urbană, la marginea orașului, spre comunele din zona metropolitană și nu pe suprafețe mici, în orașul deja aglomerat. Extinderea orașului spre exterior facilitează investitorilor posibilitatea de a îmbina zonele de construcții cu spațiile aferente altor funcțiuni cum ar fi parcurile de joacă și zonele verzi. Doar grădina Copou Garden Residence va avea aproximativ 20.000 metri pătrați și va impresiona prin varietatea vegetală și prin amenajarea peisagistică care va fi realizată cu cei mai buni specialiști în domeniu. Arborii care vor înfrumuseţa arealul vor avea înălțimi de până la 12 metri, printre aceștia regăsindu-se: paltini, cedri, brazi, molizi argintii și stejari. Peisajul feeric va fi completat cu mai multe specii de arbuști ornamentali: azalee, hortensii, trandafiri, camelii și multe altele.
Investitorul Daniel Niculiță promite viitorilor locatari alei de promenade, spaţii de relaxare, parc de joacă pentru copii, teren de tenis, pistă pentru biciclete, gazon special pe care oamenii se pot așeza pentru a se relaxa sau pentru a citi o carte. La amplasarea locuințelor s-a ținut cont de orientarea camerelor față de punctele cardinale, de vânturile dominante și de însorirea maximă în timpul verii. Materialele folosite în construcții, finisarea și dotarea acestora se aleg pentru a asigura un maxim de confort termic, acustic și estetic.