CNANDR susţine că există o campanie mincinoasă la adresa activităţii sale

FOTO: stirileprotv.ro
Poză simbol
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR) susţine că există o campanie mincinoasă la adresa activităţii sale, care îi afectează poziţia în raport cu parteneri contractuali.

CNADNR aduce aceste precizări în contextul în care Grupul de iniţiativă pentru restructurarea şi reprofesionalizarea CNADNR, alături de Sindicatul Naţional Profesional al Drumarilor din România, a organizat luni o conferinţă de presă cu scopul de a demasca neregulile din activitatea companiei de drumuri. 

„Având în vedere că CNADNR SA este într-un plin proces de reorganizare la nivelul managementului, care cuprinde o serie de măsuri organizatorice şi structurale, considerăm că este împotriva regulilor de bună funcţionare a oricărei companii publice sau private desfăşurarea unui atac mincinos menit să decredibilizeze compania. Această campanie mincinoasă afectează poziţia companiei în principal în toate raporturile juridice cu partenerii contractuali externi şi interni”, se arată în comunicatul CNADNR, transmite Capital.

 

Potrivit reprezentanţilor CNADNR, este de neconceput ca această campanie să fie dusă chiar de angajaţi ai companiei. 

„Astfel, ne întrebăm dacă nu cumva, pe lângă aşa-numitele măsuri de reformare, se urmăreşte de fapt doar satisfacerea unor interese personale sau de grup?”, se mai arată în comunicat. 

 

CNADNR susţine că a fost supusă de-a lungul anilor unor numeroase verificări şi controale din partea Guvernului, Ministerului Transporturilor, Curţii de Conturi, ANAF şi DNA. 

„În acest sens, considerăm că această acţiune bazată în mare parte pe minciună şi dezinformare se constituie într-o acţiune doar de imagine şi vendetă. Rezolvarea problemelor ţine de adoptarea unor planuri de măsuri concrete, realiste, general acceptate. Lipsa de răspundere asumată a faptelor, falsele principii şi norme, de fapt doar invocarea acestora, se transformă în final în minciuni şi se întorc împotriva companiei şi chiar şi acelora care încalcă cu bună ştiinţă normele şi regulamentele”, mai precizează CNADNR. 

Reprezentanţii companiei de drumuri susţin că nu îngrădesc nimănui dreptul de exprimare, însă angajaţii companiei trebuie să respecte regulile interne, nu să defăimeze CNADNR. 

„Acceptarea regulilor şi regulamentelor de organizare şi funcţionare ale companiei, odată cu angajarea, nu presupune încălcarea libertăţii de exprimare. Însă, nici nu putem accepta ca libertatea noastră de exprimare şi acţiune să dăuneze, fără temei, sub diverse forme, companiei, angajaţilor săi şi chiar opiniei publice”, au mai spun reprezentanţii CNADNR. 

 

Luni, Alin Goga, consilier juridic în cadrul companiei şi reprezentant al Grupului de iniţiativă pentru restructurarea şi reprofesionalizarea CNADNR, a declarat că toate autostrăzile din România sunt pline de gropi şi au aceleaşi probleme pe care le-a avut şi tronsonul Sibiu-Orăştie, care a fost demolat. 

„Toate autostrăzile sunt şvaiţer, sunt ca Sibiu-Orăştie. Ne-am săturat să spunem tuturor miniştrilor şi prim-miniştrilor de aceste probleme”, a spus Goga.  El susţine că acum nu mai pot fi executate nici măcar garanţiile. 

 

 

Citește mai multe pe Capital

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here