Cele 10 reguli ale unei relaţii împlinite. Care este secretul?

Dorind să afle care este secretul unui mariaj fericit, sociologul Karl Pillemer a realizat cel mai amplu studiu la care au luat parte cupluri căsătorite de mult timp, mai exact 700 de persoane.

Astfel, el a adunat datele necesare pentru a scrie o carte pe acest subiect, 30 Lessons for Loving.

Iată 10 din aceste sfaturi oferite de femei şi bărbaţi care par să fi descoperit secretul unei relaţii de durată, pe viaţă.

1. Să începem fiecare zi gândindu-ne ce bucurie (oricât de măruntă) îi putem face partenerului.

2. Faptul că suntem apropiaţi nu înseamnă că suntem la fel, deci trebuie să încercăm să înţelegem că partenerul nostru poate gândi diferit în anumite situaţii.

3. Să nu ne facem griji că îmbătrânim. Într-o relaţie apropiată, partenerul nu va observa modul în care îmbătrâneşte şi poate se urâţeşte cel de lângă el. Dragostea adevărată înseamnă să vedem dincolo de riduri şi să îl iubim pe cel de lângă noi aşa cum este el.

4. Să nu repetăm certurile mărunte, pe subiecte pe care le-am dezbătut de mai multe ori şi am observat că aceste discuţii nu sunt deloc constructive. Este mai bine să evităm cu diplomaţie temele delicate, care pot stârni din nou un scandal.

5. Trebuie să cultivăm relaţia de prietenie cu partenerul. În timp, atracţia sexuală îşi mai pierde din importanţă şi atunci trebuie să fim siguri că iubim persoana de lângă noi, nu doar trupul ei.

6. E indicat să ne alegem ca prieteni cupluri fericite, care pot fi un exemplu pentru noi şi să evităm persoanele care au probleme în relaţie sau care au o atitudine negativă faţă de căsnicie.

7. Este bine să întrebăm direct şi sincer ce vrea să spună partenerul nostru atunci când avem o dispută, ca nu cumva să-l înţelegem greşit. Multe probleme se pot evita în acest fel, iar comunicarea se va îmbunătăţi considerabil.

8. Trebuie să cooperăm, să lucrăm mereu împreună cu partenerul, iar cel care se pricepe cel mai bine să facă un lucru, acela trebuie să-l facă. Acesta este secretul pentru împărţirea eficientă a treburilor într-o gospodărie.

9. În timpul unui conflict este mai bine să ne oprim, să luăm o pauză, ca să ne liniştim şi astfel vom vedea mai clar situaţia, distanţându-ne puţin de problemă.

10. Nu în ultimul rând, să nu uităm că o căsnicie este de fapt un proces continuu, care presupune mereu efort şi ceva nou de învăţat. Niciodată nu putem spune că am învăţat tot ce trebuia sau că am făcut tot ce era necesar pentru relaţia noastră, mereu se poate mai bine.

 

 

 

 

Sursa: descopera

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here