Ce citesc românii. Vezi topul preferinţelor din 2014

În anul 2014, românii au preferat scrierile unor autori celebri, dar şi pe cele ale unor persoane publice care au ales să îşi expună gândurile prin intermediul cărţilor. Acest lucru se vede atât în cumpărarea cărţilor în format digital (eBook) dar şi în formatul tradiţional.

Conform topului realizat de elefant.ro în urma vânzărilor de eBooks, cartea scrisă de actualul preşedinte al României, Pas cu Pas, a fost cea mai căutată şi citită scriere în format digital în 2014.

Succes digital

Românii şi-au manifestat dorinţa de a afla informaţii despre cel care va conduce ţara în următorii cinci ani, cumpărându-i volumul în zeci de mii de exemplare. Formatul digital a avut cel mai mare succes deoarece oferă acces rapid la citire, imediat după cumpărare. Pe locul doi în topul celor mai căutate eBooks în 2014 se află cunoscuta scriitoare britanică E L James cu volumul “Cincizeci de umbre ale lui Grey”, urmată de proaspăt lansata carte a lui Paulo Coehlo, “Adulter”.

În topul scriitoriilor străini preferaţi de români, cea mai apreciată a fost povestea “Hoţul de cărţi” a lui Markus Zusak, în care autorul expune pe larg povestea de viaţă a personajului principal – Liesel Meminger. Pe locul doi în acelaşi clasament se situează populara serie scrisă de E L James – “Cincizeci de umbre ale lui Grey”, iar poziţia a treia este ocupată de scriitorul brazilian Paulo Coehlo cu cartea “Adulter” lansata în luna septembrie.

Printre cele mai căutate cărţi ale autorilor români pe elefant.ro se numără volumele tipărite ale lui Chris Simion – “Ce ne spunem când nu ne vorbim”, Irina Binder – “Fluturi” şi Simona Tache – “Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut”. Românii care au cumpărat volume ale scriitorilor români au mai avut printre favoriţi şi cărţile lansate de importanţi formatori de opinie, precum Andreea Esca, Tudor Chirilă sau Dan Puric.

Beletristică şi Non Ficţiune

În topul vânzărilor Diverta, în categoria Beletristică, cel mai cumpărat volum a fost cel al Irinei Binder “Fluturi”, urmat de “Pas cu Pas” (Klaus Iohannis) şi seria “Cincizeci de umbre ale lui Grey” (E.L. James). Evident că pe locurile următoare se regăsesc volume prezente şi în celălalt top – semnate Dan Puric, Coelho, John Green sau Markus Zusak – dar şi cartea “Cum iubesc bărbaţii”, a Mihaelei Rădulescu.

Categoria Non Ficţiune este dominată de un clasic: Dale Carnegie cu volumul “Secretele Succesului”. Pe locurile următoare îl regăsim pe Lucian Boia cu “Balcic. Micul Paradis al României Mari” şi Neagu Djuvara cu “O scurtă istorie ilustrată a românilor”, ca să menţionăm două titluri româneşti sau Rhonda Byrne cu “Secretul” şi “Secretul: învăţături zilnice” pentru a da două exemple de literatură motivaţională. “Grace de Monaco. Povestea unei prinţese” se află de asemenea în top 10 Non Ficţiune.

Literatura pentru copii în top Diverta este reprezentată de volumul al 9-lea din “Jurnalul unui puşti” (Jeff Kinney) sau de volumele Disney “Violetta. Jurnalul meu. Un an mai târziu” şi “Regatul de gheaţă”.

 

 

 

 

 

Sursa: jurnalul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here