Ce alimente sunt benefice pentru îngrijirea dinţilor

Mestecatul mărului îndepărtează mecanic resturile alimentare de pe placa bacteriană şi dintre dinţi, stimulând totodată secreţia de salivă şi contribuind astfel la menţinerea unui PH salivar neutru, iar, mulţumită acidului malic din conţinutul căpşunilor, smalţul poate fi albit într-un mod natural.

Potrivit unui comunicat, medicul dentist Taner Chemal încurajează ca obiceiurile de zi cu zi ale fiecărui pacient să implice şi remedii naturale pentru o sănătate optimă a cavităţii orale. „Un măr pe zi va ţine nu numai medicul departe, ci şi dentistul”, spune acesta.

Dinţii sunt ancoraţi în oasele maxilare, iar florizina, o substanţă din compoziţia mărului, creşte densitatea osoasă, iar borul, un alt ingredient conţinut de mere, întăreşte oasele, explică medicul Chemal.

De asemenea, beneficii pentru dinţi se pot obţine şi folosind căpşunile, mai ales în ceea ce priveşte albirea.

Mulţumită acidului malic din conţinutul căpşunilor, smalţul poate fi albit într-un mod natural. Pentru a obţine acest rezultat se strivesc două – trei căpşuni, iar pasta rezultată se amestecă cu puţină apă minerală şi se aplică pe suprafaţa dinţilor cu ajutorul unei periuţe dentare moi. După aproximativ 5 minute se periază dinţii cu o periuţă de consistenţă medie şi se clăteşte gura.

(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here