Cazul Darius Vâlcov a ajuns și în presa internaţională

Vestea că încă un oficial de rang înalt din România este investigat pentru corupţie a ajuns rapid în presa internaţională. Marile agenţii de presă scriu pe larg despre dosarul în care ministrul român de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Jurnaliştii străini se întreabă în acest context care va fi soarta negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, programate pentru luna aprilie, dacă Darius Vâlcov va rămâne în fruntea Ministerului de Finanţe.

Jurnaliştii de la Associated Press, care vorbesc şi despre acuzaţiile de corupţie ce i se aduc primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, notează că şi ministrul român de Finanţe trebuie să răspundă în faţa justiţiei.

„Darius Vâlcov a fost interogat vineri şi pus sub acuzare pentru fapte care datează din perioada în care era primar al oraşului Slatina. Procurorii îl suspectează pe Vâlcov că ar fi favorizat un om de afaceri să obţină contracte din bani publici în schimbul unui comision de 20%. Aceştia susţin că a primit astfel două milioane de euro în perioada 2010-2013. Vâlcov a negat acuzaţiile”, scriu jurnaliştii de la Associated Press.

 

În schimb, ziariştii de la Reuters apreciază că acuzaţiile procurorilor la adresa lui Darius Vâlcov sunt o nouă lovitură pentru Victor Ponta, după eşecul de proporţii înregistrat în alegerile prezidenţiale de anul trecut. Cu toate acestea, scriu jurnaliştii agenţiei Reuters, Darius Vâlcov continuă să se bucure de susţinerea premierului.

„Ministrul român de Finanţe va continua să joace un rol important în planurile guvernului de a elabora un nou Cod Fiscal în ciuda faptului că este subiectul unei investigaţii pentru corupţie, se arată într-o declaraţie a premierului Victor Ponta”, potrivit reuters.com.

 

Pentru jurnaliştii de la PressTV, cazul Darius Vâlcov, este doar unul dintre miile de dosare de corupţie în care sunt implicaţi angajaţi ai statului.

„România, văzută ca una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană, a intensificat în ultimii ani lupta împotriva corupţiei, mii de angajaţi ai statului fiind puşi sub urmărire penală. Mai mulţi oficiali de rang înalt au fost deja condamnaţi, inclusiv fostul premier Adrian Năstase, în două dosare diferite”, se arată pe presstv.ir.

 

În încheierea materialului, PressTV mai aminteşte că 7% dintre parlamentarii români aleşi în urma alegerilor din 2012 au fost condamnaţi sau sunt în curs de cercetare pentru fapte de corupţie.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here