Începând, cel mai probabil, cu luna septembrie, şoferii care îşi vor lăsa autoturismele în zone interzise vor fi nevoiţi să achite o taxă de 450 lei (ridicare, transport şi depozitare), la care se adaugă 60 lei/zi, taxă aplicabilă după 24 de ore de la depozitare. O noutate a regulamentului stabilit de municipalitate vizează introducerea taxei de 330 lei, aplicată în cazul în care şoferul se prezintă la maşină exact atunci când autoturismul este ridicat pe platformă. Activitatea va fi desfăşurată de Servicii Publice Iaşi SA, societate aflată în subordinea Primăriei, dar, cel mai probabil, operatorul va încheia acorduri cu alte firme din domeniu.
Cei care vor constata parcarea în zone interzise sunt poliţiştii locali şi rutieri. Fiecare operaţiune va fi filmată de agenţii constatatori, iar ridicarea autovehicului nu se va dispune dacă în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane. Un autovehicul poate fi ridicat, printre altele, din zona indicatorului „oprire interzisă“, de pe trecerile la nivel cu calea ferată, de pe poduri, din curbe sau din alte locuri cu vizibilitate sub 50 m, de pe trecerile de pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, din intersecţii sau în staţiile mijloacelor de transport public de persoane şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, precum şi din dreptul altui vehicul oprit (dacă este afectată circulaţia).
De asemenea, vor fi ridicate toate maşinile care se află pe trotuare, cu excepţia cazurilor în care Primăria a amenajat parcări.