Cât vor încasa hotelierii de Paște și care sunt stațiunile cele mai aglomerate

 

 

Proprietarii de structuri de cazare așteaptă încasări de peste 28 milioane de lei în minivacanţa de Paște, adică o creștere de 14%, potrivit datelor FPTR.
 

Anul acesta, comparativ cu anul trecut, când Paștele și 1 Mai au fost sărbătorite în zile succesive, există o săptămână de muncă între aceste minivacanțe. Din cauza veniturilor în scădere, romanii sunt determinați să aleagă între aceste două minivacanțe. Chiar dacă prognoza vremii este nefavorabilă iar  resursele financiare alocate pentru petrecerea sărbătorilor de primăvară din ultimii ani, s-au redus, sărbătorile pascale generează un flux sporit de turiști spre destinațiile turistice.

 

În topul preferinţelor românilor se află, ca de obicei, pensiunile turistice, unde sunt așteptați peste 63.000 de turisti. Din totalul de 100.000 de locuri clasificate de către Autoritatea Națională pentru Turism, în pensiuni și vile sunt pregătite pentru această sărbătoare 75.000 de locuri, dintre care 85% sunt rezervate, până la această dată. Turiștii care vor sosi in pensiuni și vile vor cheltui aproximativ 18 milioane lei.

De asemenea, potrivit FPTR, staţiunile montane vor fi şi ele solicitate de românii dornici să petreacă Paştele la înălţime și să schieze, mai ales că starea vremii permite acest lucru. Chiar dacă hotelierii au pus la dispoziție 25.000 de locuri, pentru această perioadă, numai 15.000 de turiști  vor ajunge la munte de Paște. Astfel, unităţile de cazare din statiunile montante vor fi ocupate în proporție de 60 % din locurile disponibile, iar turiștii vor cheltui, la munte, numai pentru cazare, aproximativ 3 milioane lei.

 

Totodată, în staţiunile balneare sunt așteptați să petreacă Paştele 10.000 de turişti, număr similar cu cel din 2013. Aceștia vor cheltui pentru cazare, peste 2 milioane de lei. Altfel, chiar dacă hotelierii de pe litoral se pregătesc pentru minivacanța de 1 Mai, totuși aceștia au pregătit 2000 de locuri și pentru petrecerea Paștelui, din care până la această dată, doar 10% sunt rezervate.

Delta Dunării nu este o destinație solicitată pentru petrecerea sărbătorilor pascale, doar cei pasionați de pescuit și inedit au ales această destinație. Din cele 550 de locuri disponibile, aproximativ 50% sunt rezervate până la această dată.

 

În ultimii ani, cheltuielile au început să crească cu bugetul alocat distracțiilor și meselor festive, din această perioadă. Bugetul mediu de cheltuieli estimat pentru alte servicii, în afară de cazare și mic dejun, este de 100 de lei/zi, astepdându-se încasări suplimentare, de peste 21 milioane lei, în perioada aceasta. Paștele rămâne totuși o sărbătoare pe care românii o petrec în familie. Deși agențiile de turism au pus la dispoziție aproximativ 8000 de locuri pentru destinații externe, vremea și numărul mic de zile libere au făcut ca numai 50% din locuri, să fie vândute până la această dată.

 

 

 

(Sursa: capital.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here