Dani Oțil, prezentatorul matinalului „Neața cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, a devenit și antreprenor, deschizând un restaurant în București, în zona de nord a capitalei, unde prețurile nu au trecut neobservate. Deși mulți clienți s-au arătat încântați de preparatele oferite, unii nu au ezitat să comenteze despre costurile ridicate ale acestora.
În 2016, Dani Oțil a făcut pasul în lumea afacerilor, deschizând restaurantul despre care s-a spus că ar fi necesitat o investiție de peste 100.000 de euro. Matinalul de la Antena 1 nu este singur în această afacere, având și un partener, dar și un număr considerabil de angajați. La început, localul său a fost destul de apreciat, dar, pe măsură ce s-au răspândit zvonurile, prețurile mari au început să devină un subiect de discuție printre vizitatori.
Cât costă o bere la restaurantul lui Dani Oțil
Printre cele mai discutate aspecte ale restaurantului se află, fără îndoială, prețurile. De exemplu, o supă de cocoș cu găluște ajunge la 35 de lei, un ciolan de purceluș costă 92 de lei, iar saramura de caracatiță ajunge la 110 lei. Dar dacă te întrebi cât costă o bere, iată răspunsul: o bere la sticlă de 330 ml este 22 de lei, în timp ce o bere la draught de 350 ml costă 20 de lei. Un alt exemplu de preț destul de ridicat este un suc de 250 ml, care se vinde cu 16 lei.
Chiar dacă unii dintre clienți au exprimat nemulțumiri legate de costuri, Dani Oțil a explicat că prețurile sunt justificate. El a susținut că restaurantul său se află într-o zonă de nord a Bucureștiului, unde prețurile sunt mai mari, dar și calitatea preparatelor, serviciilor și locației sunt de top. Într-o intervenție anterioară, Oțil a menționat că prețurile sunt competitive în comparație cu alte localuri din aceeași zonă: „Răspundem răutăților de pe internet, glumițelor cum că la noi este scump, deși suntem un restaurant de nord, de mare calitate, cu servicii și pretenții, prețurile sunt astea care sunt, nu sunt cele mai mari de pe nordului.”
Critici din partea colegilor de breaslă
Prețurile practicate de Dani Oțil la restaurantul său nu au scăpat nici colegilor săi din lumea televiziunii. În cadrul unui podcast, Răzvan Simion și Mihai Bobonete au făcut glume pe seama facturilor mari primite de la restaurantul matinalului de la Antena 1. Bobonete a povestit amuzat cum a crezut că nota de plată de 15 milioane de lei vechi era o eroare, fiind surprins de suma achitată pentru o masă relativ simplă. „Când am văzut că am primit nota de 15 milioane, am crezut că am spart ceva, când am venit de la baie, vreo sticlă de vin. Foarte urât m-am simțit. I-am zis că nu mai vin”, a povestit Mihai Bobonete.