Capacităţile incredibile ale merelor de a reduce riscul de cancer în cazul persoanelor expuse la radiaţii!

Cu siguranţă unii oameni cred că proprietăţile merelor sunt exagerate, dar adevărul este cu totul altul. Aceste fructe au fost testate de cercetători renumiţi, iar concluziile acestora sunt de-a dreptul incredibile.

Merele au şi capacitatea de a reduce riscul de a face cancer, în cazul persoanelor care au fost expuse radiaţiilor intense, cum a fost explozia de la Cernobâl. Merele au abilitatea de a elimina radioisotopii carcinogeni, cum ar fi Cesiu, Plutoniu, etc şi toate acestea se petrec graţie pectinei.

 De exemplu, consumul merelor a fost subiectul unor studii relaţionate cu scăderea riscului de cancer.

Merele pot ucide celulele canceroase, fiind implicate în studii legate de:

– cancerul la plămâni: sucul de mere, pectina din mere şi cojile merelor au confirmat în mod experimental că ucid celulele cancerului la plămâni

– cancerul la san: a fost dovedit că merele previn şi suprima cancerele existente la animale

– celulele canceroase rezistente la mediacamente: carotenoizii din mere inhiba celulele canceroase rezistente la tratamente

– cancerul de esofag: un derivat existent în măr, procianidina, poate diminua celulele canceroase din esofag.

– cancerul la stomac: una dintre modalităţile prin care substanţele din măr reuşesc să prevină cancerul la stomac este prin inhibarea bacteriei Helicobacter pylori, unul dintre principalii agenţi care duc la ulcer sau cancer gastric.

Astfel, se pare că merele au minunată misiune de a ne proteja de cancere. Aşa că nu uita să le incluzi în dieta ta zilnică, specialiştii au demonstrat că toate părţile unui măr au proprietăţi anticanceroase.

Alte proprietăţi remarcabile ale merelor:

1. Diaree. Merele, în combinaţie cu muşeţelul, scurtează episoadele de diaree acută în cazul copiilor.

2. Întăresc arterele ( Artoscleroza). Studiile arată că merele conţin anumite substanţe care previn formarea plăcilor, în artere.

3. Obezitate. Un studiu a arătat că femeile care au consumat 3 mere pe zi, au avut rezultate mult mai bune în timpul dietelor.

4. Anti-imbatranire. Merele sunt adevăraţi antioxidanţi, având capacitatea de a preveni îmbătrânirea, acest lucru fiind testat pe şoarecii de laborator, iar rezultatele fiind de netaguit.

5. Inflamarea intenstinelor. Studiile au ratat ca procianidinele conţinute de mere reduc inflamaţiile de la nivelul intestinelor.

6. Reduce toxicitatea indusă de vaccinuri. S-a dovedit că polifenolii din mere pot reduce efectele secundare ale vaccinurilor, aşa cum o face şi laptele matern.

7. Căderea părului. B2, o procianidina găsită în mere, are puterea de a promova creşterea părului.

8. Infecţiile cu stafilococ. Pectina conţinută de mere are rolul de a inhiba sinteza enterotoxinelor de tip stafilococ A şi B, care pot provoca probleme serioase la nivelul organismului.

9. Gripă. Acum mai bine de 60 de ani, cercetătorii au aflat că acei carbohidraţi complecşi care creează pectina inhiba virusul gripei, în cazul găinilor. Desigur că acest lucru se aplică şi în cazul oamenilor.

Practic, aceste studii realizate asupra merelor nu fac altceva decât să ne arate cât de importante sunt superalimentele. Desigur că merele nu sunt un medicament, fiind mai degrabă o modalitate prin care poţi scăpa de medicină alopată. Graţie detoxificării şi a vitaminelor, conţinute de majoritatea fructelor, se petrece minunea de a scăpa şi de a preveni unele dintre cele mai periculoase boli.

 

 

 

 

 

Sursa: caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here