CAMERE VIDEO PE CEAHLĂU pentru civilizarea turiștilor

Administrația Parcului National Ceahlău va demara o serie de acțiuni ce au ca scop protejarea habitatului natural, prin reducerea cantității de gunoaie aruncate de turiști. Instituția lucrează la un plan de conștientizare a consecințelor şi de sancționare a turiștilor care nu respectă prevederile legale.

 

Printre măsurile propuse de Administrația Parcului se numără o strategie de informare şi avertizare a turiștilor în privința sancțiunilor prevăzute de lege pentru aruncarea gunoaielor, dar şi montarea unor camere de supraveghere. „Avem de gând să montăm mai multe panouri de avertizare şi informare, pe care va fi trecut şi cuantumul amenzilor pe care le pot primi cei care aruncă gunoiul în pădure. Pe lângă aceste panouri vor fi instalate camere video pe toate traseele, cu ajutorul cărora vom aduna dovezi, astfel încât amenzile să nu mai poată fi contestate”, a declarat Cătălin Gavrilescu, directorul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău, citat de realitateamedia.ro.

 

Potrivit oficialului, aruncarea deșeurilor în locuri nepermise se pedepsește cu amenzi de e până la 6.000 de lei. „Noi ne bucurăm că oamenii vin aici şi vizitează masivul, dar ar fi bine să ştie că nu este numai o dovadă de bun simț să nu lase urme în astfel de zone”, precizează directorul Administrației Parcului. În plus, Gavrilescu consideră necesară montarea camerelor de luat vederi pentru a evita drumurile la instanțele de judecată, după ce unii dintre cei sancționați contestă amenzile. „Ne costă mai mult plimbarea şi absențele oamenilor noștri decât montarea camerelor”, menționează oficialul.

 

O propunere similară, de montare a camerelor de supraveghere în pădure, a venit în urmă cu scurt timp şi din Apuseni.  Președintele Consiliului Județean Bihor, Cornel Popa, a propus la începutul lunii montarea unor camere de supraveghere în copaci, de data aceasta, pentru a opri furturile de lemne din pădurile județului. Măsura a venit după un control al Ministerului Apelor și Pădurilor în zona Dobrești, care a scos la iveală faptul că în ultimii ani s-au furat 6.000 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 2 milioane de lei.

 

(Sursa: Yahoo!News)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here