Business studențesc. Trei tineri din Iași au pus pe picioare o afacere unică în România

Vor să facă bani obținând sponsorizări pentru evenimente studențești. Trei tineri din Iași au deschis o firmă prin care îşi propun să fie intermediari între organizatorii de evenimente şi sponsori. Își ajută astfel colegii, dar, deloc de neglijat, obțin și un comision important. Proiectul este unic în România.

 

Cu un buget de 3000 de lei, trei studenţi din Iaşi s-au gândit să deschidă o afacere și să fie proprii şefi. Activităţile se împart între asociați, iar sediul firmei este apartamentul în care locuiesc. Ideea deschiderii unei firme care să caute sponsorizări pentru evenimentele asociațiilor studențești a venit după ce unul dintre tineri s-a confruntat cu dificultăți în încercarea de a găsi sponsori pentru asociaţia în care este înscris.

„Fiind 30.000 de firme în Iaşi am zis că ar fi OK să uşurăm munca asta a organizatorilor, în primul rând şi să oferim şi o posibilitate firmelor să se promoveze în cadrul acestor evenimente”, a spus pentru Digi24 Lucian Muşat, iniţiator proiect.

Resursele implicate în căutatea de sponsori se reduc. În plus, pot exista și bonusuri la premii pentru câştigători şi vouchere.

„În strângerea de sponsorizări, asociaţiile nu prea obţin bani cash, ceea ce noi asta le dăm”, a mărturisit Cristian Cojocariu, iniţiator proiect.

„Șapte, opt persoane căutau, de obicei, finanţatori pentru evenimente. De această dată, sperăm să nu mai fie nevoie să ne implicăm noi direct, ci prin astfel de societăţi să ne implicăm doar la nivel de contract”, a declarat Andrei Ciobanu, specialist PR al unei asociaţii studenţeşti și colaborator al tinerilor cu inițiativă.

Companiile, care acceptă să fie partenere, pot alege între cele trei pachete de promovare. Cel mai ieftin este în valoare de 300 de lei, iar cel mai scump ajunge la 1500 de lei.

„Pe viitor vrem să mergem şi în afara judeţului Iaşi deoarece există asociaţii care au evenimente care nu se ţin pe teritoriul judeţului Iaşi”, a spus pentru Digi24 Cornel Atănăsoae, iniţiator proiect.

Tinerii întreprinzători sunt convinși că în aproximativ trei luni îşi vor scoate banii investiţi.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here