Beneficiile pe care le aduce organismului apa caldă cu miere şi lămâie

O cană de apă caldă cu miere şi lămâie este cu totul altceva faţă de o cană de ceai, dar are şi mai multe proprietăţi. Încearcă să-ţi faci un obicei zilnic din a consuma această băutură şi vei fi surprinsă de rezultate, scrie dietetik.ro.

1. Ajută digestia

Zeamă de lămâie este plină de vitamina C, iar mierea este bogată în proprietăţi antibacteriene. Aceşti nutrienţi acţionează ca nişte antioxidanţi eliminând toxinele din corp. În plus, mierea stimulează activitatea bilei şi mierea ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune din intestine. Pe de altă parte, apă călduţă hidratează colonul, un motiv principal pentru constipaţie.

2. Facilitează pierderea în greutate

Pe lângă faptul că îţi curăţă stomacul, sucul de lămâie te ajută să slăbeşti. Bogate într-un tip de fibră numită pectina, lămâile te fac să te simţi sătulă mai mult timp şi îţi alunga poftele. Apă caldă, mierea şi lămâia creează un mediu alcalin în stomac, ceea ce înseamnă că vei slăbi mai repede.

3. Îţi dă un plus de energie

Mierea este una din cele mai bune surse naturale de carbohidraţi pentru că fructoza pe care o conţine este absorbită rapid de organism şi transmisă sub formă de energie către creier şi către corp. Când este amestecată cu lămâie, mierea ajuta la eliberarea radicalilor liberi, adică la creşterea nivelului de energie. Dacă adopţi acest obicei, vei observa că nu vei mai avea nevoie de cafea.

4. Îmbunătăţeşte imunitatea
 
Cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene, mierea îţi îmbunătăţeşte imunitatea, omorând bacteriile. Astfel îţi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, iar dacă este consumată cu lămâie, acţiunea este intensificată.
 
5. Lupta împotriva respiraţiei urât mirositoare şi îmbunătăţeşte sănătatea gurii
 
Această băutură, din apă caldă cu miere şi lămâie rezolva problema respiraţiei urât mirositoare aproape instantaneu. Lămâia îţi curăţă gura, îţi activează glandele salivare şi omoară bacteriile. Când este combinată cu mierea şi apă, îţi curăţă bacteriile din gură şi de pe gât care migrează din stomac în timpul nopţii.
 
Cum prepari apă caldă cu miere şi lămâie
 
Amestecă zeamă de la o jumătate de lămâie cu o linguriţă de miere şi o cană de apă fiartă pe care ai lăsat-o la răcit (dar suficient de caldă încât să topească mierea). Încearcă să bei toată cana odată (ia-ţi timp să respiri) pentru a-ţi hidrata organismul imediat cum te-ai trezit.
 
Pentru început poţi totuşi să foloseşti un sfert de lămâie şi trebuie să ţii cont că unele tipuri de miere sunt mai dulci, iar altele mai puţin, iar unele lămâi sunt mai suculente faţă de altele. Aşadar, nu-ţi rămâne decât să experimentezi.

 

 

 

 

 

Sursa: dietetik

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here