WhatsApp a introdus mai multe modificări în ultimii ani pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.
Acum utilizatorii pot reacționa la mesaje, pot crea imagini, pot bloca conversațiile private și chiar pot edita propriile mesaje, și mai sunt în pregătire alte actualizări. Una dintre acestea este noua funcție „Partajare de Ecran”, care permite contactelor tale WhatsApp să vadă tot ceea ce este afișat pe ecranul smartphone-ului tău.
Compania a anunțat această actualizare majoră săptămâna trecută, scrie Dailymail.
Introducerea funcției „Partajare de Ecran” are ca scop să le permită utilizatorilor să arate fragmente din site-urile pe care navighează, documente pe care le vizionează sau chiar să arate cum să acceseze funcții în aplicație sau pe dispozitiv.
Multe aplicații, precum Google Meet, Microsoft Meet, Zoom și FaceTime de la Apple, oferă deja această caracteristică de bază, folosind-o pentru videoconferințe tradiționale.
Pentru a explica mai mult despre actualizare, Meta a anunțat într-un comunicat de presă: „Fie că partajezi documente pentru muncă, răsfoiești fotografii cu familia, planifici o vacanță sau faci cumpărături online cu prietenii, sau pur și simplu ajuți bunicii cu asistență tehnică – partajarea de ecran îți permite să împărtășești o vedere în timp real a ecranului tău în timpul apelului.”
Fondatorul Meta, Mark Zuckerberg, a postat despre noua actualizare pe rețelele sociale și a distribuit o fotografie în care participa la o convorbire de grup pe WhatsApp, unde cineva împărtășea.
În scurt timp, pe parcursul următoarelor săptămâni, utilizatorii vor vedea o „iconiță de Partajare” în aplicație și, odată ce o apasă, li se va oferi opțiunea să împărtășească o aplicație specifică sau întregul lor ecran.
Deși sună util, asigură-te să ascunzi orice nu vrei să fie văzut de alții înainte de a începe partajarea ecranului.
De asemenea, Meta a adăugat că utilizatorii pot efectua apeluri video în modul peisaj de pe telefoanele lor pentru o experiență de vizualizare mai largă și mai practică.
WhatsApp a introdus inițial funcția de apel video în 2016 și a adăugat noi caracteristici de atunci pentru a se diferenția de alte platforme de mesagerie de bază.
Chiar luna trecută, Meta a anunțat că va permite utilizatorilor să trimită mesaje video scurte de 60 de secunde direct în conversații.
Aplicația a explicat: „Mesajele vocale pe WhatsApp au schimbat modul în care oamenii comunică, oferind o modalitate rapidă și sigură de a-ți împărtăși vocea. Suntem entuziasmați să dezvoltăm această funcționalitate cu noi mesaje video instantanee. Acum puteți înregistra și împărtăși videoclipuri personale scurte direct în conversație.”