Apple a lansat noul iOS 8. Cum arată noul sistem de operare pentru iPhone de la Apple

 

 

Apple a lansat noul sistem de operare iOS 8 pentru iPhone şi iPad. Acesta va fi disponibil imediat pentru dezvoltatori, iar pentru consumatori în toamnă. Noua platformă este bazată pe designul iOS 7, dar vine cu multe noi funcţionalităţi, unele împrumutate de la rivalul Android. Compania nu a lansat un smartwatch, aşa cum se zvonea şi niciun alt dispozitiv. Tot evenimentul a fost concentrat pe software.
 

 

Noul sistem de operare iOS 8 dispune de un nou centru de notificări. Acum, acestea sunt interactive. Utilizatorii pot răspune la un e-mail sau un SMS direct din centrul de notificări, la fel ca în Android. Ba chiar pot da „Like” la un post de pe Facebook direct de acolo. Acest lucru pote fi făcut şi direct de pe ecranul de securitate. 

Sursa foto: The Verge

 

Prin dupla apăsare rapidă a ecranului utilizatorii au acces la serviciul de multitasking. De acolo, utilizatorii pot ajunge foarte repede la contactele din telefon.  

Apple introduce QuickType, o funcţie pentru tastatură care introduce „sugestii predicitve”. La fel ca SwiftKey, noua tastatură va învăţa din ce tastează utilizatorii pentru a le oferi cele mai bune sugestii. „Messages” este, potrivit Apple, cea mai folosită aplicaţie din iOS. A fost introdusă şi funcţia Push to Talk, prin intermediul căreia utilizatorii pot înregistra mesaje audio pe care să le trimită contactelor din telefon. 

Compania le permite, în sfârşit, utilizatorilor să instaleze orice aplicaţie de tastatură doresc. 

Sursa foto: The Verge

 

Apple a redus numărul de animaţii în iOS 8, iar sistemul de operare pae mai rapid decât versiunea anterioară. 

Compania introduce HealthKit, care le va permite furnizorilor de servicii medicale să primită date direct de la senzorii şi aplicaţiile de fitness şi sănătate pe care utilizatorii le folosesc. 

Sursa foto: The Verge

 

Un nou serviciu îi va avetiza pe părinţi atunci când copiii lor încearcă să cumpere ceva din App Store. 

Imaginile vor putea fi încărcate automat în iCloud, deoarece limita va fi extinsă. Platforma de cloud va dispune de propriul serviciu de editare de imagini. Orice aplicaţie editată pe iPhone prin intermediul iCloud va putea fi regăsită, în noua formă pe iPad şi, ulterior, pe Mac. 

Fiecare utilizator de iCloud va beneficia de 5 GB gratuiţi. Planul de 20 GB costă 1 dolar pe lună, iar cel de 200 GB aproape 4 dolari pe lună. 

 

 

 

App Store are 1,2 milioane de aplicaţii şi 300 milioane de vizitatori în fiecare săptămână, Au fost descărcate până acum peste 75 miliarde de aplicaţii. Apple introduce, din toamnă, pachete de aplicaţii (app bundles) care pot fi descărcate cu discount. Mai mult, aplicaţiile vor dispune de scurte videoclipuri de prezentare. 

 

 

 

iOS 8 va avea widget-uri, la fel ca Android. Acestea vor putea fi create în centrul de notificări. 

 

 

 

În iOS 8 şi aplicaţiile terţe vor putea utiliza, pentru autentificare, cititorul de amprente Touch ID. 

Compania introduce HomeKit. Prin intermediul acestui serviciu utilizatorii îşi vor putea controla casele (uşa de la garaj, lumina ş.a.) prin intermediul dispozitivelor mobile cu iOS. Printre partenerii Apple pentru HomeKIt se numără Philips, Haier şi Honeywell.

 

 

 

Apple a lansat CloudKit, un serviciu cloud în care dezvoltatorii vor găsi toate resursele de care au nevoie pentru a crea aplicaţii. Odată cu această platformă a fost introdus şi platforma Xcloud, în care utilizatorii pot programa folosind noul limbaj de programare Swift, pentru iOS şi Mac. Cod din acest nou limbaj poate fi folosit alături de cod din Objective-C şi C, în aceeaşi aplicaţie. 

 

Potrivit Apple, programarea în Swift este mult mai rapidă decât în Objective-C.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here