Angajat Termo Service cu conac de 1 milion de euro. „Acces subteran spre foișor, cramă, saună și piscină”

Proprietatea deținută de către șeful de Achiziții al Termo Service îl poate face pe Lucian Caramalău cel mai bogat angajat al Primăriei @ Conacul Vișan este scos vânzare de familia lui Caramalău pentru un preț de 999.990 de euro, domeniul imobiliar întinzându-se pe un teren de jumătate de hectar @ Construcția impresionează prin dimensiune și opulență: „livingul este decorat în mod deosebit de un candelabru din cristal făcut pe comandă la Veneția” @ Conacul comunică printr-o conexiune subterană cu crama și foișorul din curte @ O altă clădire cu duș și dormitor este pentru „personalul de serviciu și cameră tehnică” @ Lucian Caramalău a ajuns angajat al Termo Service SA prin preluarea personalului și a serviciului de furnizare a căldurii de la Veolia, iar anterior a lucrat ca expert-achiziții la E.ON @ Domeniul imobiliar din Bârnova pe care l-a moștenit alături de alte rude a fost ridicat în 18 luni, între anii 2010 și 2012

Un angajat al Termo Service, societate a Primăriei Iași, deține o proprietate în Bârnova la care mulți dintre oamenii de afaceri ai Iașului nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Este vorba de un conac, cu mai multe construcții – anexă și o piscină de peste 100 metri pătrați. Întreaga proprietate care se întinde pe un teren de jumătate de hectar este păzită de ziduri înalte.

Lucian Caramalău, șeful Serviciului Achiziții de la Termo Service SA a moștenit conacul în anul 2020 alături de mai multe rude, deținând astfel o cotă de 25% din întreaga proprietate.

În prezent, conacul și celelalte anexe sunt scoase la vânzare, anunțul fiind promovat de către o agenție imobiliară cu un film de prezentare, imaginile panoramice surprinzând proprietatea în întreaga ei splendoare. Prețul cerut de către moștenitori este unul cu puțin sub pragul psihologic de 1.000.000 de euro. Mai precis, actualii proprietari cer 999.990 euro.

„E veche de 12 ani, e făcută cu simț de răspundere, cărămidă, beton, proiectată să reziste la un cutremur de 9,2 grade pe scara Richter. Tata, inginer de meserie, avea o fobie pentru cutremure și a făcut casa cum trebuie. Suntem patru moștenitori, trei copii și soția lui, și cu toții am căzut de acord sa o scoatem la vânzare. Arhitectura este de conac boieresc, Paul Palaghia este arhitectul. S-a lucrat foarte mult la proiect, circa un an jumătate. Crama are cam 140 mp, are trei camere, curtea are foișor, piscină, generator cu 17 kwh putere, autonomie de 8-10 ore, totul fiind automatizat pe partea electrică. Prețul e de 1 milion de euro.”, a declarat Lucian Caramalău pentru 7 IAȘI.

Conform declarației de avere, afișată pe site-ul Termo Service, Caramalău a contractat trei credite bancare în valoare de aproximativ 200.000 lei și unul de 32.000 de euro.

Proprietatea de la Bârnova a fost ridicată de către omul de afaceri Corneliu Caramalău, care între timp a decedat. Acesta deținea una dintre cele mai vechi companii din Iași, Consul ABC SRL, înființată în anul 1993. Obiectul de activitate al firmei este „lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”.

Un conac boieresc al vremurilor noastre

Proprietatea imobiliară botezată „Conacul Vișan” este construită ca o reședință pentru un boier al zilelor noastre. Clădirea principală cu destinația de locuință are chiar și un observator, un turn care oferă o vedere panoramică peste împrejurimile din zona Bârnovei.

„Conacul VIȘAN se află în satul Vișan, din comuna Bârnova, la doar 6,5 km de Șoseaua Bucium și aproximativ 9 km de centrul Iașului. (…) Tabloul este completat de un observator din care se poate admira peisajul zonei viticole Bucium cu o vizibilitate la 360 grade în jurul proprietății”, se arată în anunțul promovat de către agenția imobiliară care deține în portofoliu această proprietate.

Descrierea și imaginile din interior sunt la fel de impresionante. Un „candelabru din cristal făcut pe comandă la Veneția” luminează livingul conacului care are o suprafață utilă de 550 metri pătrați, șase dormitoare, un birou și patru băi.

Acces subteran între conac, cramă și foișor

Întregul ansamblu imobiliar a fost gândit pentru a asigura confortul unei familii cu un standard ridicat de viață. Spre exemplu, accesul către sauna, cramă sau foișorul din curte se face prin subteran.

„A doua construcție are conexiune directă prin crama subterană cu conacul și este amenajată ca un foișor închis, pentru serile liniștite de vară, în care te poți bucura de activități culinare și de relaxare”, se mai arată în anunțul de vânzare.

Bineînțeles, întreținerea unei asemenea proprietăți poate fi asigurată de personal de serviciu, căreia o se asigură spațiu de locuit adecvat: „Anexa destinată utilităților, amenajată cu baie cu duș, o zonă de tip spălătorie, cu un dormitor amenajat pentru personalul de serviciu și cameră tehnică”

Locuință de lux sau afacere? Clincă medicală, pensiune sau club

Având în vedere că o astfel de proprietate își găsește cu greu un nou stăpân, agenția promovează proprietatea și ca o oportunitate pentru potențiali investitori.

„Ținând cont de poziționarea geografică, dimensiunile proprietății și ale terenului, posibilitatea de extindere a clădirii, spațiul generos destinat mașinilor, dar și de faptul că pe o rază de 1.5 km nu există alte proprietăți semnificative ca prezență, Conacul Vișan poate fi fructificat din punct de vedere investițional în foarte multe forme din domenii de activitate diverse: medical, educațional, recreațional, turistic, club de afaceri etc.”, se arată în anunț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here