A renunțat la cariera de medic pentru flori! „E nevoie de multă muncă, studiu și răbdare pentru a realiza ceva solid, nu „de carton””

„Mă numesc Elena Profir, am 39 ani (acuși), am terminat UMF Iași și am profesat ca medic până în 2011, când am ales… pasiunea, florăria! Pasiunea se numește Flowers by Amalystyle”, așa se prezintă cea care a renunțat la cariera de medic pentru flori.

  1. Când s-a născut Amalystyle și cum au fost începuturile?

Amalystyle s-a născut în anul 2011. Atunci am decis să îmi urmez pasiunea pentru flori și pentru frumos și să aleg un drum provocator ghidat de înclinațiile mele creative.Începuturile au fost  cu multe ore dedicate studiului și căutării de furnizori care ne pot oferi produse de calitate pentru a realiza buchete si aranjamente florale, cum le spun eu, cochete si pline de viață și bucurie. M-am bucurat încă de la început de posibilitatea de a interacționa direct cu clientul și foarte mulți dintre ei mi-au devenit prieteni.

  1. Ce presupune un astfel de business?

Este clar că această meseriepresupune un anumit grad de creativitate și multă pasiune, însă este foarte importantă capacitatea de a asculta și de a înțelege nevoile clientului și  mai ales, de foarte multe ore petrecute în florărie pentru ca totul să fie perfect și în concordanță cu așteptările clienților.

  1. Ce fel de servicii oferiți?

Realizăm buchete și aranjamente florale și tot ce ține de design floral,  dar oferim și servicii de organizare evenimente și wedding planning de la consultanță până la pregătirea celui mai mic detaliu.

  1. Care este profilul clientului dumneavoastră?

Aș spune că e clientul care vrea… altceva. Clientul deschis către nou „open mind” și care știe ce își dorește.

  1. Din punct de vedere al vânzărilor, care sunt cele mai importante canale de distribuție?

Florăria „Flowers by Amalystyle” ca și loc de prezentare și desfacere, rețelele de socializare și site-ul propriu.

  1. Care a fost cea mai ciudată cerere a unui client?

Nu pot să spus  că am avut vreo cerere ciudată, sau, dacă a fost am tratat-o ca pe o provocare. Una care îmi vine în minte ar fi realizarea unui buchet de mireasă și a tuturor aranjamentelor florale pentru respectiva nuntă din zambile și lăcrămioare în luna august.

  1. La fel ca în moda și design, presupunem că și in lumea aranjamentelor florale există curente și tendințe. Care sunt cele mai la modă flori în prezent?

Depinde foarte mult de sezon și de eveniment. Anul acesta se pare că bujorul și mixurile de culori dictează majoritatea evenimentelor ce vor fi realizate de noi. Însă nu aș putea spune că sunt flori la modă, toate florile sunt frumoase și tot ce contează este să realizăm un design floral în care transpunem preferințele clientului, ideile noastre și un pic de… suflet.

  1. Care sunt cele mai “mofturoase” plante, cel mai greu de întreținut?

Hortensia și ca plantă,și ca floare tăiată. Necesită o atenție mai specială în ceea ce privește hidratarea.

  1. Se poate trăi dintr-o astfel de afacere în România?

Da, dar într-un mediu concurențial onest și cu o predictibilitate mai mare din punct de vedere al legislației fiscale.

  1. Ce piedici ați întâmpinat de-a lungul timpului? Ați avut vreodată momente în care să doriți să renunțați la afacere sau să regretați că ați investit în ea?

Piedicile au fost nenumărate,  începând de la găsirea unor furnizori serioși, care să ofere calitate la prețuri corecte, până la concurența neloială din partea unor restaurante.

Da. Ca în orice afacere din România au existat și mai există astfel de momente, dar pasiunea pentru ceea ce fac îmi dă puterea să merg mai departe de fiecare dată.

  1. Ce planuri de viitor aveți?

Mă gândesc să dezvolt afacerea în acord cu noile tendințe ale pieței, să devin mai vizibilă și cunoscută și să dezvoltăm noi parteneriate.

  1. Ce sfaturi aveți pentru cei ce vor să înceapă o astfel de afacere?

Astăzi? Singurul sfat pe care l-aș oferi, dacă ar fi să înceapă acum, ar fi… NU. Însă, dacă  își doresc cu adevărat și există pasiune și… un strop de nebunie, le spun că e nevoie de multă muncă, studiu și răbdare pentru a realiza ceva solid, nu „de  carton”.

Andrei VILICHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here