Revoluție medicală. Leucemia tratată cu o banală răceală

Povestea adevărată începe cu un copil de numai 4 ani diagnosticat cu leucemie, o formă destul de agresivă şi rezistenţa la tratament. Deşi ani la rând medicii au încercat să stopeze cancerul, luptând cu cele mai moderne terapii, aplicând orice formă de tratament cunoscută, ca radioterapie, chimioterapie, chiar şi transplant de măduvă, totuşi boala nu a dat înapoi – relatează CNN.

 

Copilul a reuşit să reziste, trecând prin chinuri de neimaginat, până la vârsta de 14 ani, când tot ce se putea face a fost făcut. Părinţii erau disperaţi, când medicii le-au spus acestora că mai există o variantă, dar că este vorba despre un experiment asupra căruia nu au control, o terapie fără precedent de stimulare a propriului sistem imunitar, însă această metodă de tratament prezintă şi riscul decesului.

Cu greu, părinţii au hotărât să discute cu copilul lor despre acest procedeu periculos, asigurându-se că va înţelege urmările.

 

Tratamentul cancerului: Terapia celulară personalizată

În final părinţii au acceptat să încerce şi această ultimă metodă de tratament, ca ultima speranţă pentru viaţa copilului lor.

Terapia propusă de specialiştii de la Universitatea din Pennsylvania aduce o nouă abordare în medicină: stimularea propriilor celule T ale organismului – celule ale sistemului imunitar – pentru a lupta împotriva propriului cancer.

Aceasta terapie celulară personalizata seamănă cu o banală răceală, pacientul având aceeaşi simptomatologie ca atunci când este răcit.

Medicii s-au asigurat că au redus la minim efectele terapiei imunosupresoare, astfel încât paientul să supravieţuiască terapiei celulare individualizate.

La finalul acestei terapii medicul curant a fost pur şi simplu şocat: deşi înainte măduva osoasă era plină de celule cancerigene, după tratament nu a putut găsi nici măcar o singură celulă canceroasă. „Nu pot descrie acest sentiment. Este fantastic!.” A spus medicul Renier Brentjens, conform CNN.

Copiii au rata de remisiune completă mai mare decât adulţii

eucemia nu a recidivat nici la 3 ani de la dispariţia semnelor de cancer. Conform studiului prezentat la reuniunea anuală a Societatoo Americane de Hematologie, din cei 21 de minori trataţi prin aceasta terapie, 18 au intrat în remisiune completă.

În acest studiu au fost trataţi şi 37 de adulţi, din care doar 12 au intrat în remisiune completă.

Rata de recidiva este însă mai mică la adulţii cu remisiune completă comparativ cu copiii. În tot cazul medicii se arăta destul de optimişti şi urmăresc cu entuziasm reacţia pacienţilor pe termen lung.

Medicina este în plin progres, iar aceasta terapie ar putea ajunge în lumea întreagă în câţiva ani.

 

(Sursa: healthy.kudika.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here