Și-a păcălit alegătorii! Un republican alb a câștigat alegerile dând de înțeles că e negru

Foto: Fox News

Un candidat alb al Partidului Republican a câştigat alegerile pentru un loc în consiliul local al oraşului Houston din Texas, după ce în campania electorală a dat de înţeles că ar fi negru.

„Nimeni nu a fost mai şocat decât mine pentru victoria asta”, a spus Dave Wilson după ce l-a învins pe un democrat în vârstă de doar 24 de ani, arată Fox News.

Învinsul, Bruce Austin, e revoltat şi a cerut să fie renumărate voturile, după ce a pierdut la o diferenţă de doar 26 de voturi. Dar motivele înfrângerii sale merg dincolo de disputa politică. Consiliul Local, renumit în anii trecuţi pentru practica consilierilor de a oferi contracte guvernamentale către membri ale familiilor lor, se reîntorsese la vechile obiceiuri nesănătoase.

Republicanul Dave Wilson, un electrician devenit politician, a folosit în campanie fluturaşi cu imagini ale unor oameni de culoare găsite pe Internet. În plus, pe afişele lui apăreau declaraţii pozitive la adresa sa ale vărului său Ron Wilson, care se întâmplă să aibă acelaşi nume ca al unui fost congresmen de culoare din partea oraşului Houston.

Pe site-ul de campanie al lui Wilson erau puse mai multe fotografii ale unor oameni de culoare şi biografia sa, din care aflai că a avut un fiu care a luptat în Afganistan. Dar nu apărea nici o fotografie cu Wilson.

 

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here