Scandal cât tot Ministerul de Interne. Ofițer din elita Poliției Române arestat la Iași sub acuzația de trafic de minori

Foto: bzi

Un ofiţer de la serviciul de filaj al Poliţiei Române a fost arestat, miercuri seară, 7 noiembrie,  de DIICOT fiind acuzat că s-ar fi ocupat cu traficul de minori.

 

Dosar exploziv instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorsm (DIICOT) Iaşi. Un ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a fost arestat miercuri seară de Curtea de Apel Iaşi fiind acuzat de trafic de minori. Marius Cătălin Grierosu, de 45 de ani, lucrează la Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, acesta ocupându-se cu filajele sau ascultarea telefoanelor. Alături de ofiţerul originar din Iaşi, procurorii au mai propus arestarea preventivă şi a ieşenilor Gabriel Chiriac şi Constantin Radu Pascal.

„Există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii,în perioada 2011 – 2013, au recrutat prin înşelăciune, transportat, cazat şi exploatat sexual pe raza municipiului Iaşi mai multe tinere minore şi majore. Aceştia postau anunţuri pe site-uri de internet pentru adulţi, racolând astfel clienţi pentru victimele exploatate, obţinând importante beneficii materiale pentru sine”, au precizat reprezentanţii DIICOT Iaşi.

 

Fost ofiţer SRI

Potrivit unor surse judiciare, ofiţerul Cătălin Grierosu a lucrat în urmă cu mai mulţi ani la Serviciul Român de Informaţii (SRI), de unde a fost dat afară deoarece nu îşi exercita corect atribuţiile de serviciu. În dosarul de proxenetism în care ieşeanul este inculpat, Grierosu i-ar fi cunoscut pe ceilalţi doi traficanţi în primăvara acestui an, prin intermediul unei prostituate de 16 ani, ce se recomanda ca fiind escortă de lux.

Minora întreţinuse iniţial raporturi sexuale contra cost pentru ofiţerul IGPR, după care a ajuns să lucreze pentru ceilailţi doi traficanţi, cărora le-a povestit de Grierosu şi le-a zis că acesta poate oferi spaţii de cazare pentru practicare prostituţiei. Ofiţerul a fost de acord să cazeze persoanele pe care cei doi traficanţi le exploatau, în diferite apartamente din municipiul Iaşi, percepând în schimb o taxă mai puţin obişnuită: 50 de lei pentru fiecare raport sexual întreţinut de prostituate cu diferiţi clienţi din oraş.

„Unul dintre cei trei inculpaţii care a participat în mod nemijlocit la săvârşirea faptelor are calitatea de funcţionar public cu statut special şi deşi cunoştea faptul că persoanele exploatate de ceilalţi doi inculpaţi sunt victime ale abuzului fizic şi sexual, nu a acţionat conform legii deşi avea obligaţia de a o face”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai arătat că unul dintre cei doi prieteni-traficanţi ai ofiţerului de la IGPR, Gabriel Chiriac, şi-a obligat şi nevasta să se prostitueze. Aceasta din urmă a fost cea care a şi altertat autorităţile după ce, pentru că nu mai suporta comportamentul soţului, a fugit de acasă.

Ofiţerul IGPR urmeazăsăfie suspendat din funcţie de superiorii direcţi. El a intentat recurs împotriva arestării preventive de la Curtea de Apel Iaşi.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here