Au fost prinși cultivând cannabis de jumătate de milion de euro în spatele casei

Patru tineri au fost reţinuţi pentru deţinere de stupefiante. Captura de 68 de kg de cannabis valorează aproape jumătate de milion de euro.

 

Captura-record de canabis a fost descoperită de anchetatori pe 30 octombrie, atunci când unul din cei patru tineri a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze stupefiantele. Pentru un gram de canabis acesta cerea 50 de lei.

În urma anchetei s-a descoperit că un student la Iaşi înfiinţase cultura pe un teren de circa 60 de metri patraţi situate în zona dealului Bâtca Doamnei, în apropiere de Piatra Neamţ. Plantele au fost culese de proprietar, dar de preocupările sa au aflat alţi doi tineri care recoltau fără ştirea acestuia din cultură şi comercializau stupefiantele.   

De altfel un astfel de vânzător a fost descoperit în flagrant pe 30 octombrie ajungându-se la depistarea proprietarului. La locuinţa acestuia au fost găsite 68 de kilograme de frunze de canabis în stare semiuscată, întreaga cantitate fiind evaluată la aproximativ 460.000 de euro.

Cei patru tineri au fost audiaţi la sediul DIICOT Neamţ joi seară, învinuiţii urmând să fie prezentaţi instanţei Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare.

În septembrie 2012, tot în judeţul Neamţ a fost descoperită de oamenii legii o cultură ilegală de canabis în mijlocul unui lan de porumb din apropierea comunei Stăniţa. Petru Lupu, un localnic care avea comenzi de droguri de la consumatori din Italia, a comandat seminţe de pe un site şi a improvizat o seră. Anchetatorii au confiscat atunci 59 de kilograme de canabis cu o valoare de piaţă de 390.000 de euro.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here