VIDEO. Jenant! Zeci de polițiști, mobilizați pentru a duce la secție o femeie care traversase pe roșu. Ce spune Marian Godină

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100008592908579%2Fvideos%2F1576866999276382%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Scene incredibile în centrul Capitalei unde mai mulți polițiști au încercat zadarnic să bage o femeie într-o mașină a Poliţiei Rutiere. Poliţiştii nu au reuşit să o determine pe femeie să urce în maşină nici după ce i-au pus cătuşele. Brutalitatea exercitată asupra acesteia a strârnit şi indignarea trecătorilor care au considerat că este un comportament excesiv. Tot scandalul a avut loc pentru că femeia trecuse pe zebră după ce semaforul pentru pietoni a indicat culoarea roșie.

 

După cum se poate vedea și în imaginile video, femeia încearcă să opună rezistență în fața primelor echipaje de poliție care vor să o ducă la secție. Motivul poate fi refuzul femeii de a se legitima, dar acest lucru nu se poate vedea în videoclipul de pe Facebook.

 

În câteva minute, la fața locului ajung mai multe echipaje de poliție care încearcă să o bage pe femeie tot în mașină.

O femeie poliţist intervine mai calm, încercând să discute cu persoana căreia colegii îi puseseră cătuşele şi detensionează situaţia pentru scurt timp. Aparent la cererea politistei sunt înlăturate cătuşele iar aceasta încearcă un dialog cu persoana pe care colegii ei se chinuiau de minute bune să o reţină.

 

Ceilalţi poliţişti şi-au pierdut însă repede răbdarea şi au decis să nu o mai lase pe colega lor să gestioneze altfel situaţia. Pentru că iar în jurul lor s-au strâns foarte mulți trecători, oamenii legii grăbesc procesul și efectiv o târăsc pe femeie într-un autoturism.

 

Ce spune Poliția

Poliţia Română a transmis un punct de vedere cu privire la incidentul în care au fost implicaţi cei 12 poliţişti, explicând faptul că femeia a avut „un comportament recalcitrant și de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, refuzând în mod repetat să se legitimeze”, fără să specifice exact ce a făcut aceasta.

 „În data de 20.07.2016, în zona intersecţiei bulevardului Unirii cu bulevardul Regina Maria a avut loc o acțiune cu caracter preventiv a Poliției Rutiere, prin prisma numărului de accidente produse  având drept principală cauză traversarea prin loc nepermis.

 

 Pe parcursul acțiunii a fost observată şi o femeie, angajată în traversarea șoselei fără a respecta regulile privind traversarea, iar în momentul în care polițiștii rutieri i-au solicitat să se legitimeze în vederea aplicării sancțiunii contravenționale, aceasta a avut un comportament recalcitrant și de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, refuzând în mod repetat să se legitimeze.

 

Poliţiştii rutieri au procedat la imobilizarea persoanei, aceasta fiind ulterior condusă la subunitatea de poliţie, pentru identificare.

 

 Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 400 lei în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 și cu 250 lei pentru încălcarea prevederilor din R.A. a OUG 195/2002.

 

Precizăm faptul că persoana a fost condusă şi la o unitate spitalicească, pentru consult medical de specialitate.

 

 Pe parcursul acțiunii au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale pietonilor care au traversat prin loc nepermis sau fără respectarea regulilor privind traversarea.

 

Precizăm că traversarea pietonilor prin loc nepermis constituie principala cauză a accidentelor rutiere soldate cu rănirea ori decesul persoanelor în municipiul Bucureşti.

 

De asemenea, poliţiştii care apar în imaginile difuzate erau participanţi la acţiunea organizată de Brigada Rutieră şi nu au fost chemaţi special pentru cazul prezentat”   

 

Reacția lui Marian Godină

Godină a încercat să justifice numărul mare de poliţişti adunaţi la faţa locului pentru a urca o singură femeie în maşina Poliţiei.

 

„E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunați ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puțin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea polițiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea. Şi când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roşu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identității. Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătuşată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment şi acest întreg circ nu ar fi mai avut loc.

Ciudat e că cei care se aflau acolo şi huiduiau polițiştii sunt aceiaşi care ne huiduie atunci când văd persoane traversând aiurea şi spun că poliția nu îşi face datoria.

Desigur, o biată femeie încătuşată, care țipă ca din gură de şarpe, poate să ne atingă unele corzi sensibile, dar trebuie doar să gândim obiectiv şi să realizăm că situația a ajuns până acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu să colaboreze şi nu se ajungea la aşa ceva. Amendăm zilnic pietoni care traversează aiurea şi care prezintă buletinul fără să comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Această doamnă ar fi trebuit să fie lăsată să plece pentru că nu a vrut să se legitimeze?

Am citit şi comentariile în care mulți spuneau că au venit o grămadă de polițişti pentru o tanti amărâtă. Polițiştii au venit din cauza curioşilor care erau mult mai mulți decât polițiştii.

Acest videoclip reflectă destul de bine cam tot ce se întâmplă cu societatea asta, luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică. Vrem să fie o țară ca afară, dar ne purtăm ca în evul mediu”

 

(Sursa: EVZ.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here