560 de ani de atestare documentară a satului Uricani și Hramul Bisericii Uricani „Adormirea Maicii Domnului” – 15 august 2016

Anul acesta locuitori satului Uricani vor celebra împlinirea a 560 de ani de la prima atestare documentară a satului Uricani (1456- 2016 ) și hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului.

 

Asociația Culturală „Fiii Satului Uricani” pregătește evenimente culturale al căror rol este de a promova imaginea localității și a oamenilor care trăiesc aici. Pentru a omagia satul, pe 14 august se va lansa Monografia satului Uricani – Iaşi, autor Mihai Constantinescu, volum ce reprezintă o comasare a studiilor monografice publicate de autor până în anul 2011, dar şi o actualizare a documentelor şi evenimentelor desfăşurate până în anul 2016. 

 

Scopul Asociației și a autorului monografiei, este de a  prezenta cadrul natural şi istoric al satului şi primele mărturii de atestare documentară, purtând apoi paşii până în contemporaneitate, cu tot ceea ce au reprezentat pentru aceste locuri evenimentele istorice şi sociale, arhitectura, spiritualitatea şi cultura, fără să-i uite  pe cei care, prin jertfa lor, au sacrificat tot ceea ce au avut mai scump pentru apărarea neamului nostru românesc şi a patriei străbune.

 

O zi mai târziu, pe 15 august, când localnicii sărbătoresc și  Hramul Bisericii Uricani, vor fi organizate manifestări culturale. Asociația va promova și premia tinerele talente , dar și decanii satului  care au făcut cinste acestei localități.

 

Evenimentul va fi sponsorizat de Primăria Comunei Miroslava, Asociația pentru Cultură, Educație, Tineret și Sport „Știința Miroslava”, Fundația Antibiotice „Știință și Suflet”, DJ Petrișor, FUJIFILM –Moldova Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here