Nu există prostituată independentă în Iaşi. Totul este controlat cu mână forte de clanuri. HARTA PROSTITUŢIEI – mafioţii Iaşului fac legea în industria sexului

Una dintre cele mai bănoase activităţi ale lumii interlope ieşene este traficul de persoane şi prostituţia. Cosmos Tănase are fete tocmai în Anglia şi Italia, dar şi în câteva apartamente din Păcurari. Cordunenii şi-au adjudecat Podu Roş şi Nicolina. Surse din Poliţia ieşeană spun că nu există prostituate independente în Iaşi. Mărturiile unor prostituate, multe minore, sunt şocante: au făcut sex cu mitraliera la cap în Albania sau li s-au ameninţat familiile.

 

Cele câteva grupări interlope din Iaşi au pus stăpânire pe oraş, în ultimii ani, devenind tot mai puternice în condiţiile în care reacţiile autorităţilor au fost tot mai timide. Este acum o amintire faptul că, acum câţiva ani, Cordunenii făceau legea în tot oraşul, pentru că, la umbra lor, s-au ridicat alte grupări la fel de puternice.

Una dintre principalele surse de bani ale grupărilor care controlează oraşul o reprezintă prostituţia, fenomen care a evoluat de la fetele de la Gară de acum 10 ani la adevărate bordeluri clandestine făcute publice cu ajutorul anunţurilor din ziare şi a câtorva forumuri de specialitate.

Povestirile puţinelor fete care reuşesc să scape din sistem sunt şocante, mai ales că multe dintre ele sunt minore. Pe baza puţinelor mărturii autorităţile au reuşit să deseneze o hartă a influenţei clanurilor interlope pe cartierele din Iaşi. Chiar dacă unii dintre lideri sunt acum în închisoare, reţelele continuă să producă, oră după oră, bani pentru ei.

 

 

 Una din nunţile la care Costel Corduneanu a adunat crema clanurilor mafiote din ţară. Aici, alături de Nuţu Cămătaru şi manelistul Florin Salam

 

Centru, Podu Roş, Nicolina: Cordunenii
Vestitul clan compus din foşti sportivi de performanţă, conduşi de Costel Corduneanu, cel care a luat numele soţiei, devenind Constantin Bogdan, îşi are zona de influenţă aproape de centrul oraşului, în Podu Roş şi în Nicolina. „Nu sunt cunoscute date despre câte fete lucrează pentru ei. Există informaţii că nu ar fi maltratate”, ne-au spus surse din cadrul IPJ Iaşi.

Una dintre cele mai importante afaceri ale clanului a fost o reţea de hoţi care a acţionat în 34 de ţări din Europa şi care ar fi strâns pentru membrii grupării de la Iaşi 1,6 milioane de euro. Pe numele membrilor reţelei sunt deschise numeroase dosare începând cu anul 1994, inclusiv pentru trafic de droguri.

 

 Cosmos Tănase ar fi intrat recent pe piaţa prostituţiei, după problemele avute cu drogurile

 

Păcurari şi Păcureţ: Cosmos, Bibi şi Raj
Cei trei interlopi îşi împart teritoriul fără luptă, dar Raj Costache şi Bibi Nechita sunt apropiaţi ai clanului Corduneanu. Despre Cosmos Tănase se ştie că a făcut deja închisoare pentru trafic de persoane şi trafic de droguri, inclusiv în Spania, unde este încă închis fratele său, Belgian. Bibi Nechita şi Raj Costache sunt mai puţin cunoscuţi. „Despre Raj Costache ştim că nu putem obţine uşor informaţii. Şi asta pentru îşi tratează corect din punctul lor de vedere fetele. Procentul promis, de 60%, îl primesc. În plus, oferă bani ţiganilor din Păcureţ şi nimeni nu este dispus să vorbească despre el”, au spus surse din cadrul IPJ Iaşi.

 

 Pe Gologan îl cheamă acum Vasile Albu şi controlează Bularga. Are fete la produs şi în Franţa

 

Bularga: Gologanii

Vasile Albu (fost Gologan) şi Margareta Aştefănoaie (fostă Nuţa Gologan) sunt condamnaţi la 10 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de persoane, dar reţeau lor funcţionează în continuare. Cei doi capi ai clanului Gologan au fost condamnaţi pentru că, între 2003 şi 2006, au obligat fete sărace din Iaşi, Botoşani şi Suceava să se prostitueze în Franţa. Anchetatorii au stabilit că reţeaua ce acţiona în Paris şi Lyon le-a adus interlopilor 250.000 de euro.

 

Dragoş Plugaru şi-a schimbat numele şi este un apropiat al lui Băcăuanu

 

Metalurgie-Ţuţora: Doru Plugaru

Dragoş Dumitroaie, cunscut acum drept Doru Plugaru, este un apropiat al lui Cătălin Băcăuanu, care îşi întinde sfera de influenţă în apropiere. Este, ca şi prietenul său, un rival al Cordunenilor. „Şi acesta are prostituate care produc bani pentru el dar, ca în toate cazurile, mărturiile sunt foarte greu de obţinut şi nu conduc spre capi”, ne-au spus surse din cadrul IPJ Iaşi.

 

Gară-Canta: Hârtopenii

Hârtopeanu Ioan şi Ionuţ (Nuţă) sunt cei care controlează zona. „Ca şi ceilalţi au mai multe fete care fac bani pentru ei”, au spus poliţiştii. Cei doi au fost implicaţi în numeroase bătăi, una dintre ele fiind cunoscută pentru că s-a lăsat cu focuri de armă în Master Pub.

 

 Băcăuanu e şef în Tătăraşi-Dancu

 

Tătăraşi – Dancu: Băcăuanu

Cătălin Băcăuanu, rivalul Cordunenilor, este cel care controlează cu mână de fier Tătăraşiul şi Dancu. Orice înseamnă prostituată din această zonă îi aparţine. „Este un individ foarte violent şi a dovedit-o în toate scandalurile în care a fost implicat. La fel este şi cu fetele pe care le controlează”, ne-au spus surse din cadrul IPJ Iaşi.

 

Gangal acţionează în Dacia-Alexandru. Anchetat inclusiv pentru trafic de copii 

 

Alexandru, Dacia, Cicoarei: Gangalii

O parte a clanului a fost condamnată pentru furt de animale, dar cei responsabili de prostitutuţie sunt în continuare extrem de ocupaţi. Unul dintre cei implicaţi în prostituţie şi trafic de persoane, Constantin Eduţanu, fost Gangal, a fost condamnat în trecut pentru trafic de persoane, inclusiv copii.

 

Toate prostituatele sunt sclavele capilor lumii interlope

După campanii agresive în ultimii ani, prostituţia din Iaşi cunoscuse un recul puternic, dar în 2013 se observă un reviriment. Fetele nu mai făceau trotuarul, dispăruseră din zona Gării şi de la Bucium, iar în apartamente numărul lor scăzuse la câteva zeci. Acum, însă, la Gara au reapărut câteva „profesioniste”, iar în locuinţe închiriate se estimează că sunt permanent „la lucru” circa 100-150 de tinere. Dintre acestea, cele mai frumoase, care dovedesc că atrag clienţi şi produc cei mai mulţi bani, sunt „avansate”, fiind trimise la „export”, pe filierele controlate tot de interlopii ieşeni, în Italia, Spania, Germania, Franţa sau Belgia.

„Nu există acum prostituate independen
te în Iaşi. În momentul în care una independentă dă anunţ la ziar sau oriunde în altă parte este abordată. Se duc peste ea şi o conving imediat să producă bani pentru ei”, spune un poliţist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi.

Acesta afirmă că, aparent, clienţii cred că relaţia e strict cu prostituata, dar, de fapt, banii alimentează conturile clanurilor interlope, o parte foarte mică revenind fetelor: „Fiecare riscă să fie filmat, înregistrat, şantajat. În plus, diferenţa dintre descrierea din anunţurile de mică publicitate şi realitate este uriaşă, existând riscul contactării unor boli sexuale. Locuinţele sunt, de cele mai multe ori, mizerabile, iar fetele nu sunt extraordinar de frumoase”.

 

Sex cu automatul la cap

O mărturie şocantă a fost oferită de una dintre victimele unei reţele de la Iaşi care a fost vândută unei alte reţele de traficanţi şi a ajuns să se prostitueze în Albania. Conform anchetatorilor, fata nu numai că a fost violată de nenumărate ori cu sălbăticie, dar totul s-a produs sub ameninţarea unui automat lipit de cap.

 

 

Metodele de racolare: la început cu zăhărelul, apoi cu ciomagul

Există două metode prin care proxeneţii racolează fetele care vor lucra pentru ei. „Aproape toate minorele pe care le-am eliberat de proxeneţi ne-au povestit cam acelaşi lucru. Le duc la Palas, le îmbracă din cap până în picioare, le mai scot la un suc şi ele se îndrăgostesc. Al doilea pas este cel în care trebuie să le rupă legătura cu familia şi atunci apelează la o stratagemă: le bagă telefonul mobil în amanet, sub pretextul că tocmai au rămas fără bani. Dina cel moment nu mai pot lua legătura cu familia şi încep ameninţările, bătăile. A doua metodă este s-o facă pe-a îndrăgostiţii. Numai că, la un moment dat, vine vorba să se mute împreună într-un apartament. Dar nu sunt bani de chirie, şi totuşi pot fi obţinuţi printr-o metodă simplă. Şi, de cele mai multe ori, fetele acceptă”, ne-au explicat poliţiştii felul în care proxeneţii sau interpuşii lor reuşesc să racoleze fete.

Cele mai arătoase dintre ele sunt apoi trimise în afara României, unde ori sunt vândute unor reţele mai mari, ori produc pentru reţelele din Iaşi. „Am vrut să plec, dar mi-a spus că ştie unde stau, ştie tot despre familia mea, ştie la ce şcoală merge fratele meu. Mi-a fost frică să mai plec”, povesteşte Bianca într-o declaraţie dată Poliţiei.

 

În videochat începe să se plătească pentru sex real

Mai nou, poliţiştii au pus ochii şi pe videochat-uri. Şi asta după ce o minoră eliberată din mâinile proxeneţilor în luna septembrie a povestit ce a văzut într-un astfel de studio în care a lucrat. „În videochat am observat de multe ori că erau şi băieţi, nu doar fete. Băieţii erau cu papion la gât. Este posibil să fi aşteptat să participe la sex transmis live”, a spus Denisa, o minoră de numai 17 ani, în declaraţia dată Poliţiei.

Şi saloanele de masaj sunt aspiratoare de bani, fiind controlate tot de capii interlopi ai Iaşului. Poliţiştii le ţin sub supraveghere, acestea funcţionând la limita legii. „Le închidem foarte uşor dacă fetele care fac masaj nu au contracte de muncă”, a dezvăluit poliţistul de la Investigaţii Criminale.

 

Cât produce o reţea de 20 de prostituate: venituri colosale
O fată care prestează 10 ore pe zi, în special în timpul nopţii, poate avea minim 20 de clienţi pe săptămână, adică circa trei pe zi. La un preţ mediu de 150 de lei pe fiecare prestaţie, rezultă un venit săptămânal de 3.000 de lei, adică minim 12.000 de lei pe lună. Din aceştia şeful reţelei de proxeneţi reţine 60-70%, circa 7.500 de lei. Din restul banilor, fetele trebuie să se întreţină singure.

La 20 de angajate, lunar un proxenet poate aduna o avere: 150.000 de lei, însemnând peste 30.000 de euro. Aşa se poate explica şi stilul de viaţă opulent al interlopilor ieşeni. Conduc maşini de 100.000 de euro şi cheltuie pe distracţii mii de euro într-o singură seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here