O seară cu Ada Milea, la FILIT. Artista le-a reamintit ieșenilor că „Ceaușescu n-a murit!”

A treia seară a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași a continuat cu un concert pe măsura evenimentului. Ada Milea, Anca Hanu, Cristi Rigman și Bobo Burlăcianu au urcat pe scena Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași și au concertat în fața unei săli pline de spectatori de toată vârstele.
 

Ada Milea și-a deschis spectacolulul interpretând o piesă mai veche din repertoriul ei “Ceaușescu n-a murit”. După introducerea publicului în atmosfera pieselor sale, artista i-a chemat pe scenă și pe ceilalți trei colegi. Împreună au făcut un spectacol-concert care a ridicat sala în picioare.

 

 

 

Aceștia au interpretat texte de Gallu Naum și Ion Mureșan, alături de piese mai noi și mai vechi din reperetoriul invitatei, dar și câteva cântece din piesa de teatru “Dănilă Prepeleac”. Artista a revenit de patru ori pe scenă la solicitarea publicului.

 

 

Seara FILIT nu s-a încheiat aici, pasionații de cultură putând participa la ora 23.00, la Casa FILIT, la o “Noapte albă de poezie și jazz”, în care poezia și recitalul de jazz s-au îmbinat perfect.

 

 

Organizatorii au pregătit, în lipsa laureatei Premiului Nobel, Herta Muller, o interesantă dezbatere despre viață scriitoarei de origine română. În cadrul întâlnirii au fost prezentate două interviuri ale scriitoarei și discurscul pe care scriitoarea l-a ținut la înmânarea premiului Nobil pentru literatură.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here