Magazinul unor români stabiliți în Anglia, incendiat după Brexit. Sute de britanici le-au sărit în ajutor

Sute de britanici i-au sărit în ajutor proprietarei magazinului de produse tradiţionale româneşti care ar fi fost ţinta unui atac în oraşul Norwich din estul Angliei.

 

Pe o pagină de donaţii, deschisă de cunoscuţi, pentru a o ajuta pe Maria, proprietara magazinului, s-au strâns peste 25.000 de lire în condiţiile în care ar fi avut nevoie pentru reparaţii de doar 500 de lire. „Generozitatea voastră ne-a depăşit aşteptările. Proprietarii magazinului insistă că au nevoie de o sumă mai mică pentru a repara stricăciunile. Restul va fi donat unei organizaţii caritabile”, este mesajul care a apărut în ultimele ore pe pagina de crowdfunding.

 

Aici a lăsat un mesaj şi Andreea, fiica proprietarei magazinului. După informaţiile de pa pagina de Facebook, familia provine din Arad: „Mama mea este proprietara magazinului. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Nu am cuvinte să descriu cât de bucuroşi şi recunoscători suntem. Aşa cum am mai spus într-un interviu, nu este vorba despre bani, ci despre bunătatea oamenilor care ne susţin. Cu siguranţă vom fi răsplătiţi pentru toate lucrurile bune pe care le facem în viaţă. Abia aşteptam să redeschim magazinul, sperăm noi într-o săptămână. Aşteptăm să vă cunoaştem”, a scris Andreea.

 

Magazinul Village Shop de pe Magdalen Street din Norwich a fost atacat în noaptea de joi spre vineri. Vitrina a fost spartă cu o cărămidă, uşa, forţată, iar apoi un incendiu a izbucnit în interior, probabil cauzat de un cocktail Molotov. Proprietara de origine română, care locuieşte la etajul 1 al clădirii împreună cu fiica sa, a fost trezită de mirosul de fum şi a sunat imediat la numărul de urgenţă. cele două femeie au părăsit în fugă imobilul în flăcări, cu ajutorul vecinilor, care au o șaormărie. Pompierii au stins incendiul, însă pagubele sunt considerabile.

 

Maria, proprietara magazinului, spune că este convinsă că atacul are legătură cu votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE. „Probabil s-a întâmplat din cauză că este un magazin european care vinde doar specialităţi din estul Europei”. Poliţia locală investighează incidentul „ca pe un act deliberat”.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here