Noii președinți ai cluburilor Rotary din Iași

Cluburile Rotary din Iași și-au desemnat, ieri, noii președinți într-un cadru festiv organizat la Palatul Culturii.

 

„Rotary este o organizaţie internaţională ce cuprinde membri marcanţi din toate domeniile de activitate, care are drept scop asigurarea de servicii umanitare, încurajarea unor înalte standarde de etică şi promovarea păcii şi bunăvoinţei în întreaga lume. Rotary promovează idealul de a servi binele public în profesie şi în societate, dând dovadă de integritate, asa cum prevede și deviza noului an rotarian, 2016-2017, „Rotary Serving Humanity”.

 

Pe data de 30 iunie 2016, a avut loc predarea de mandat a celor patru cluburi Rotary din Iași, în cadrul unui eveniment de gala desfășurat la Palatul Culturii, sala Henri Coandă. Cei aproximativ 150 de membri din Clubul Rotary Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Curtea Domnească și Clubul Rotary Copou, dar și din cele opt cluburi Rotaract și Interact (ramurile tinere ale mișcării rotariene) ieșene au participat la ceremonie. Cei patru președinți în funcție au predat însemnele rotariene celor ce vor coordona în anul 2016-2017 activitățile cluburilor. Mandatul celor patru preşedinţi este de un an şi doar o singură dată în viaţă, potrivit regulamentului rotarian.

 

Ceremonia a fost precedată de o descriere a activităților și proiectelor pe care Cluburile Rotary din Iași le-au realizat în anul rotarian 2015-2016, de discursuri ale Guvernatorului District 2241 România și Republica Moldova în mandatul 2015-2016, Daniel Tanase dar și al amfitrionului evenimentului, Past District Guvernor, Daniel Condurache.

 

În ultimul an, cluburile Rotary din Iași au desfășurat acțiuni caritabile în diferite domenii: tururi de Iași pentru copiii inteligenți din mediul rural, proiecte de conștientizare a populației asupra beneficiilor mișcării în aer liber, proiecte de strângeri de fonduri pentru diverse cauze sociale, dar și susținerea initiațivelor culturale ale lui Alexandru Tomescu și a sa vioară Stradivarius sau Cvartetul Voces, atât de îndrăgit de ieșeni.

 

Noii președinți (Mihail Moroșanu – Club Rotary Iași, Irina Anton – Club Rotary Iași 2000, Daniel Schipor – Club Rotary Curtea Domnească și Bogdan Babici – Club Rotary Copou) vor să continue proiectele începute de cei care au condus cluburile până acum, dar să dezvolte și activități noi, focalizate pe problemele actuale ale cetății”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here