ȚEAPĂ pentru HOȚI. Au pregătit jaful în cel mai mic detaliu, dar n-au găsit nimic. Așa că au furat o bărdiță

Şase tineri din comuna ieșeană Miroslava au fost implicaţi într-un jaf organizat în care s-au folosit de cagule şi spray lacrimogen, însă în urma căruia au furat nici mai mult nici mai puţin decât o bărdiţă de câțiva lei.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au trimis în judecată trei persoane, pe care le acuză de tâlhărie calificată, şi care sunt deja în arest de mai multe zile. Tâlharii au pus la punct fapta pe 17 aprilie, zi în care ştiau că femeia pe care voiau să o jefuiască lua pensia, scrie „Adevărul”.

 

În rechizitoriu se menţionează că Ion şi Dumitru Poschin, Gabriel Ionescu şi un minor de 13 ani au hotărât, la sugestia altor doi prieteni, să intre peste Aniţa F., de 77 de ani. Mai întâi şi-au confecţionat cagule cu care să îşi acopere faţa şi au făcut rost de mănuşi pentru a nu lăsa amprente ce să îi dea de gol. Pentru a fi siguri de reuşita demersului lor, tâlharii au luat şi un spray lacrimogen cu care să atace victima dacă aceasta le va opune rezistenţă.

 

Cei patru au ajuns la casa bătrânei, au escaladat gardul şi au intrat în casă. Unul dintre ei a răscolit într-una din camere căutând banii de pensie, însă nu a reuşit să găsească niciun leu. S-a mulţumit astfel cu o bărdiţă despre care s-a gândit că ar putea să îi fie de folos.

 

Partea vătămată a auzit zgomot şi a ieşit pe hol, fiind lovită şi pulverizându-i-se spray lacrimogen în ochi. Supăraţi, tâlharii au plecat ulterior fiecare la casa lor.

 

Bărdiţa a rămas la Ion Puschin, fiind dată a doua zi de dimineaţă poliţiştilor care i-au bătut la poartă. În timpul cercetărilor, poliţiştii au aflat că unul dintre inculpaţi mai intrase şi cu o lună în urmă în casă bătrânei, atunci când furase de la aceasta suma de 1.300 de lei. De asemenea, cu o seară înainte de sustragerea bărdiţei, acelaşi inculpat furase de la bătrână un telefon de 50 de lei.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here