Mama fetiței răpite de familia de romi ar putea fi româncă

Femeia rromă în grijă căreia a fost găsită o fetiţă blondă în vârstă de patru ani, în Grecia, susţine că aceasta i-a fost încredinţată în urmă cu doi ani de o româncă.

 

Femeia a declarat, vineri, din închisoare, că o româncă i-a încredinţat fetiţa ca să aibă grijă de ea în timp ce îşi face cumpărăturile şi că aceasta nu s-a mai întors.

 

„Nu i-am făcut niciun rău. O iubim şi ea ne iubeşte pe noi… i-am oferit tot ce am putut, aşa cum am făcut pentru ceilalţi copii ai noştri”, a declarat ea.

 

Femeia în vârstă de 40 de ani şi un bărbat în vârstă de 39 de ani au fost acuzaţi de răpire de poliţia greacă şi se află în arest preventiv. Fetiţa, care se numeşte Maria, a fost găsită alături de alţi 13 copii într-o tabără de rromi din Farsala, miercuri. Ea nu seamănă deloc cu cuplul grec şi testele ADN au confirmat că nu se înrudesc.

 

Ofiţerul de poliţie Vasilis Halatsis de teme că cei doi rromi greci sunt implicaţi în activităţi de obţinere ilegală de beneficii sociale. Mama a fost acuzată şi de încasare ilegală de ajutoare pentru copii şi falsificarea documentelor de identitate şi a certificatelor de naştere.

 

Trăsăturile fetiţei sugerează că aceasta ar proveni din estul sau nordul Europei, deşi vorbeşte limba rromă.

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here