SIMONA HALEP a câştigat la Moscova. Românca a obţinut al cincilea titlu din 2013 în faţa australiencei Samantha Stosur

Jucătoarea română de tenis a câştigat turneul Kremlin Cup, obţinând al cincilea titlu în 2013. Simona Halep este cel mai de succes sportiv român al anului. Constănţeanca în vârstă de doar 22 de ani s-a impus în finala de la Moscova în faţa australiencei Samantha Stosur, fostă câştigătoare la US Open şi ex-finalistă la Roland Garros, după încă o demonstraţie de tenis de înaltă calitate.

Românca a jucat extraordinar în Rusia, câştigând toate seturile pe care le-a disputat – o performanţă care arată cât de mult a crescut nivelul jocului româncei în ultimele luni.

Simona a început meciul bine, desprinzându-se rapid la 3-1, însă jucătoarea de la Antipozi a replicat printr-o serie identică de trei game-uri câştigate. Stosur a salvat numeroase minigi de break, dar a profitat de singura astfel de oportunitate pe care a avut-o. Nu a fost de ajuns, Halep reușind să îşi adjudece primul set în tie-break, cu scorul de 7-1.

Manşa secundă a început cu Stosur în căutare de răzbunare. Australianca a reușit break-ul în primul game, însă restul setului i-a aparţinut româncei, care a câştigat cu 6-2.

Este primul trofeu pe care jucătoarea din Constanţa îl câştigă în sală, după ce, în acest an a spart gheaţa şi pe zgură (Nurnberg şi Budapesta), cât şi pe iarbă (‘s-Hertogenbosch) şi hard (New Heaven).

Simona nu joacă doar cel mai bun tenis din carieră în acest moment, ci arată unele lovituri de care sunt capabile doar câteva jucătoare din acest moment.

În meciul cu extrem de combativa Stosur (n.r. – australianca a revenit la vârf după ce a învins boala Lyme, o jucătoare cu adevărat completă), românca a reuşit să îşi ţină concentrarea la un nivel foarte înalt, alternând eficient execuţiile creative şi riscante, cu cele calculate. Încrederea pe care o are, după cinci finale câştigate din cinci disputate în acest an (n.r. – doar Serena Williams, liderul mondial, are mai multe), pare să fi dezlănţuit o super-jucătoare, care – în urmă cu doar un an şi tot la Moscova – pierdea în turul doi, împotriva unei jucătoare mediocre (Vesna Dolonc), cu scorul de 1-6, 1-6.

În acest moment, Simona ocupă poziţia a 18-a în lume, cu un palmares extraordinar în acest an – 45 de victorii şi doar 17 eşecuri. În 2013 a câştigat aproape un milion de euro din tenis, mai mult de jumătate decât obţinuse în toată cariera.

Simona Halep este, în acest moment, printre puţinii sportivi români care concurează de la egal la egal cu cei mai buni din lume în domeniul său.

 

 

(Sursa: Yahoo!News)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here