Două expoziții de excepție ale Clubului Fotografilor Iaşi, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

Afiș: Florin Aioanei

Expoziţie de fotografie ”Eye-dentity of León” de Iulian Marcu, în perioada 2 mai 2016 – 21 mai 2016.

Întemeiat ca tabără militară romană a Legiunii VI Victrix în jurul anului 29 î.Hr., León este capitala provinciei omonime din comunitatea autonomă Castilia şi León. Situat în nord-vestul Spaniei, León este un oraş foarte liniştit, unde se pune mare accent pe tradiţie şi obiceiuri.

Oraşul reprezintă o atracţie turistică pentru cei care încă apreciază un oraş provincial, păstrând aproape intactă aura trecutului regal. Nu în ultimul rând, León este o etapă importantă a celebrului pelerinaj pe drumul Sfântului Iacob (El Camino de Santiago).

 

Eye-dentity of León este un proiect fotografic ce încearcă să surprindă într-un mod neconvenţional oraşul în care am trăit aproape patru ani. Toate fotografiile proiectului au fost realizate cu un obiectiv fisheye (ochi de peşte), deformând lateralele, dar lăsând intactă esenţa locului.

 

Perioada: 2 mai 2016 – 21 mai 2016
Vernisaj: marți, 10 mai 2016, ora 18:30, Sala “Diotima”
Partener: “Cosmos Foto Digital” – Braşov

 

Expoziţie de fotografie”DINCOLO DE NORI” de Mihaela Burlacu în perioada 09.05.2016 – 21.05.2016.

Nu sunt multe de spus. Norii își au rostul lor. Și pe munte, ca și în viață, ceea ce este esențial, ceea ce contează se dezvăluie printre nori sau dincolo de nori.


Uneori, când deasupra zonelor de câmpie aleargă nori grei, crestele munților sunt scăldate de lumina soarelui. Dacă vrei să vezi soarele, ești nevoit să urci tot mai sus, dincolo de marea de nori, indiferent de anotimp. Acolo, sus, valurile de nori capătă alte culori și alte înțelesuri. Dacă vrei să dai de lumina din tine, e nevoie să urci muntele din tine trecând dincolo de nori.

Cele 55 de imagini (în format 30X45) din Expoziția ”Dincolo de nori” surprind doar o fărâmă din spectacolul pe care îl oferă norii la altitudine. Fotografiile au fost realizate în Munții Carpați (Retezat, Piatra Craiului, Ceahlău, Suhard, Giumalău, Hășmaș, Făgăraș, Rarău, Munții Rodnei, Munții Baiului), în decurs de patru ani.

 

Perioada: 09.05.2016 – 21.05.2016
Vernisaj: marți, 10 mai 2016, ora 18.30, Sala “Diotima”

Afiș: Florin Aioanei
Partener: “Cosmos Foto Digital” – Braşov

 

În Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi – Parcul Copou, va avea loc marţi, 10 mai 2016, de la ora 19:30, o sesiune de prezentare a aparatului foto Nikon D500, noul varf de gamă DSLR DX. Evenimentul este organizat de Nikon şi de Clubul Fotografilor Iaşi, alături de Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. Prezentarea va fi realizată de Mihai Olaru, manager Nikon România.

Nikon D500 excelează în urmărirea mişcarii subiectului, încorporând acelaşi sistem AF de ultimă generaţie cu 153 de puncte de focalizare şi 99 senzori de tip cruce ca şi vârful de gamă FX, Nikon D5. Sensibilitatea AF de până la -4 EV (ISO 100, 20°C) asigură performanţe superioare în condiţii de iluminare scăzută. Mai multe detalii: http://www.nikonisti.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here