68 de posturi de conducere vor dispărea din noua organigramă a CNADNR

Un număr de 68 de posturi de conducere vor dispărea din noua organigramă a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), care va intra în vigoare pe data de 9 mai, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, transmite B365.

„Am avut niște semnale foarte clare, având în vedere evoluția CNADNR din trecut, că lucrurile nu funcționau acolo cum trebuie și cauzele pe care le-am identificat au fost multiple. Una dintre primele cauze o reprezintă o structură de conducere foarte ramificată și foarte lungă și, din acest motiv, ineficientă. (…) am solicitat să se identifice soluții, iar suma soluțiilor este cuprinsă în noua organigramă a companiei, care a fost aprobată acum o oră și ceva — dimineață (joi dimineață — n.r.) de Consiliul de Administrație și mai târziu de Adunarea Generală a Acționarilor. Soluțiile au venit și ele de la sine: pentru structura arborescentă, soluția a fost reducerea acelor persoane, poziții care nu-și găseau utilitatea în companie și care mai mult îngreunau lanțul de decizie. În acest fel, s-au redus 7 funcții de conducere de la nivelul central și 61 de la nivelul regionalelor. Deci, avem mai puțin cu 68 de funcții de conducere în acest moment în organigramă”, a spus ministrul.

 

Dan Costescu a dat asigurări că nu a fost vizată reducerea de personal, ci creșterea capacității de implementare și a apreciat că va fi vizibilă îmbunătățirea activității în companie, în condițiile în care exista personal care nu răspundea în totalitate nivelului de pregătire necesar. În plus, ministrul a precizat că se vor angaja specialiști în CNADNR în perioada următoare.

 

„Au fost niște concursuri pentru 14 posturi înainte de Paște, vor mai urma și altele. Cel puțin 15 specialiști vor fi necesari în cele două direcții pe care eu le consider direcții fanion — Direcția de Autostrăzi și de Drumuri naționale. De asemenea, va trebui să facem o resetare și la nivel de management. CNADNR nu va trebui să fie o societate închisă ca și până acum, unde să avem pe poziții diverse persoane rămase în companie, dar întrebate… personal i-am întrebat diverse lucruri la vizitele pe șantiere și ridicau din umeri — nu, CNADNR va trebui să redevină o companie deschisă, unde se intră pe bază de concurs, pe bază de evaluare de competențe și numai așa”, a subliniat ministrul.

 

 

(Sursa: b365.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here