Un candidat nehotărât. Consilier local din Botoşani, înscris pe listele PSD şi UNPR. Procurorii au intrat pe fir

Un consilier local din Botoşani a fost identificat ca fiind înscris pe lista a două partide diferite la alegerile locale din iunie, fapt contrar legii.

 

S-a întâmplat în comuna Dângeni şi a fost descoperit în cursul zilei de miercuri. Atunci, reprezentanţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României s-au deplasat la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) pentru a depune candidaturile la Primărie şi Consiliul Local. Dacă pentru cea dintâi nu au fost probleme, la a doua membrii BEC au depistat un nume, Vasile Popescu, care se afla deja şi printre pretendenţii PSD la un mandat de consilier local, scrie „Botoşăneanul”.

 

Cu doar o zi înainte social-democraţii îşi depuseseră şi ei dosarele, iar printre candidaţii la CL Dângeni se afla şi Vasile Popescu. A doua zi numele său era însă şi pe lista progresiştilor. Cum era una şi aceeaşi persoană, BEC a respins candidaturile UNPR-ului pentru clarificarea situaţiei.

 

Cel mai probabil se va ajunge la sesizarea Biroului Electoral Judeţean, nefiind exclus nici un demers la Parchet pentru fals.

 
Vasile Popescu este consilier în funcţie la Dângeni, el fiind ales în 2012 din partea PSD. Atunci candidat la Primăria Dângeni a fost Stelică Trofin, care însă a trecut la UNPR. Trofin a fost primar în perioada 2000 – 2012.

 

 

(Sursa: botosaneanul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here