Evaluarea directorilor de spitale din Iaşi: Radu Terinte şi Lucian Eva – FOARTE BINE; Cristina Dobre – NESATISFĂCĂTOR

Managerul Maternităţii „Elena Doamna“, dr. Cristina Dobre, a fost notat cu calificativul „nesatisfăcător“ la evaluarea efectuată de cu Con­siliul Judeţean (CJ) Iaşi la în­ceputul lunii aprilie. Motivul: nu şi-a îndeplinit indicatorii din pla­nul de management.

 

Rezultatul eva­luărilor managerilor de spitale aflate în subordinea CJ au fost anunţate ieri. Potrivit acestora, ec. Dumitru Fili­peanu – managerul de la Spitalul de Pneumoftiziologie, dr. Radu Terinte – managerul Spitalului de Copii „Sfân­ta Maria“, şi dr Lucian Eva – ma­nagerul Spitalului de Neurochirurgie, au obţinut calificativul „foarte bine“ în urma evaluării activităţii manageriale.

 

Activitatea managerului Cristina Dobre, director al Maternităţii „Ele­na-Doamna“ din iunie 2015, a fost evaluată la începutul acestei luni. Co­misia de evaluare din partea Con­siliului Judeţean a notat-o însă cu ca­lificativul „nesatisfăcător“ după ce au analizat o serie de 17 indicatori de performanţă pe care managerul trebuia să-i îndeplinească.

„Evaluarea comi­siei de specialitate din partea CJ presupune notarea unor indicatori de performanţă, indicatori financiari sau medicali. Cert este că doamna manager a depus contestaţie referitor la calificativul obţinut. Abia du­pă ce comisia de rezolvare a contestaţiilor va avea un rezultat, vom pu­tea discuta despre ce se va întâmpla sau nu cu conducerea maternităţii“, a declarat pentru “Ziarul de Iaşi” Sebastian Tătaru, purtător de cuvânt al CJ.

 

Citeşte şi Cine se mai angajează la Apollonia: inculpaţi DNA, şeful DSP, şefa Maternităţii “Elena Doamna”, o amantă şi fiul rectorului

 

Potrivit managerului notat cu calificativul „nesatisfăcător“, din 17 indicatori evaluaţi, 15 au fost notaţi cu note foarte bune, în timp ce doar doi i-au creat probleme. „Nota se explică prin faptul că noi am înţeles o anumită modalitate de notare a unor indicatori, în timp ce CJ foloseşte alta. Am contestat modul de calcul al acestor indicatori, respectiv punctajul obţinut. În trei zile vom avea un răspuns, şi atunci vom putea oferi mai multe detalii“, a declarat Cristina Dobre pentru sursa citată.

 

Managerii altor două spitale aflate în subordinea CJ, Spitalul de Boli Infecţioase şi Maternitatea „Cu­za Vodă“, nu au fost evaluaţi anul acesta pentru că, în cazul primei unităţi medicale, CJ a numit de mai puţin de un an un manager interimar, în timp ce în cazul celeilalte unităţi medicale directorul nu a împlinit încă un an de când este manager plin.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here