Important lider Al-Qaida, ucis într-un raid aerian american efectuat în Siria

SUA a confirmat efectuarea unui raid aerian în Siria ce l-a vizat un lider proeminent al Frontului al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, Abu Firas al-Suri, au anunțat oficiali americani pentru agenția Reuters.

 

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care urmărește violențe din această țară, a transmis luni dimineaţă că Abu Firas al-Suri, a fost ucis în raidul aerian efectuat duminică în nord-vestul Siriei, în provincia Idlib.

 

Alături de el ar fi murit fiul teroristului şi alţi 20 de presupuşi membri ai Frontului Al-Nusra. „A fost efectuat un bombardament asupra unei clădiri unde se desfăşura o reuniune a liderilor Al-Qaida la care era prezent Abu Firas al-Suri”, a declarat luni seară Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. „Avem informaţii că Abu Firas al-Suri era prezent la reuniune şi verificăm dacă a fost sau nu eliminat”, a adăugat oficialul american.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here