Aproape 200.000 de pelerini au trecut pe la moaștele Sfintei Parascheva. În ultima zi, la coadă mai sunt 1.000 de credincioși

Este ultima zi de pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva. În jur de 400 de credinciosi stau, în continuare, la rând pentru a atinge moaştele. Până acum, peste 180 de mii de pelerini din toată ţara au venit să se închine la ocrotitoarea Moldovei. Unii au stat chiar şi câte 18 ore, pentru a ajunge la raclă.

 

Hramul Cuvioasei Parascheva a adunat la Iași credincioși din toate colțurile țării, însă cele cinci zile de pelerinaj nu au fost lipsite de incidente. Vineri, o femeie de 55 de ani a murit după ce i s-a făcut rău în timp ce stătea la rând ca să se închine la sfintele moaște. Aproape 1.000 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

S-au aplicat și 70 de amenzi în valoare de 10.000 de lei. A fost făcut și un dosar penal pentru furt în urmă cu trei zile, atunci când o femeie de 55 de ani a fost prinsă cu mâinile în buzunarele pelerinilor. Peste 1.200 de polițiști și jandarmi au asigurat zilele acestea ordinea publică pe străzile Iașiului.

 

Mulțimea impresionantă de pelerini a fost păzită și din aer, un elicopter al Jandarmeriei a survolat întreaga zonă în care s-au aflat pelerinii.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here