Inspector din Botoșani bănuit de luare de mită, condamnat pentru măsluirea unui accident

FOTO: radioiasi.ro
Imagine de la accident
Fostul inspector din cadrul Oficiului Naţional de Jocuri de Noroc (ONJN), Ioan Teodorescu, inculpat de procurorii DNA în „dosarul păcănelelor”, a fost condamnat ieri, de magistraţii Judecătoriei Botoşani, la un an şi două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce a fost implicat într-un accident şi a încercat să muşamalizeze totul.

Acuzat de fals în declaraţii, instigare la fals şi sustragere de la recoltarea de probe biologice, Ioan Teodorescu a fost găsit vinovat, iar instanţa l-a condamnat cu suspendare. Inculpată şi ea în acelaşi dosar, Marinela Plian, cea care a încercat să-l ajute în acoperirea accidentului, a primit tot un an și două luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru fals în declaraţii. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, transmite Monitorul de Botoșani.

 

Accidentul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 martie 2014, în sensul giratoriu de la intrarea în cartierul AlfaLand, după ce inspectorul ONJN a avut o dispută cu soţia. Urcat băut la volan,acesta a plecat spre nişte prieteni, dar în sensul giratoriu a trecut cu maşina peste rond, avariindu-şi autoturismul Audi. Ulterior, el a luat numerele de înmatriculare de pe maşină şi a rugat-o pe Marinela Plian să ia accidentul asupra ei. Tot în noaptea cu pricina, Ioan Teodorescu, rănit în accident, a cerut ambulanţa pe motiv că s-a rănit, după ce a căzut într-o groapă, fiind internat în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Cadrele medicale de aici au menţionat că prezenta multiple traumatisme şi halenă alcoolică, iar în urma cercetărilor iniţiate poliţiştii au stabilit că la volan se afla fostul inspector ONJN. Prin urmare, anchetatorii au dispus punerea celor doi sub acuzaţii.

 

Ioan Teodorescu a fost trimis în judecată anul aceasta şi de procurorii DNA, după ce, în schimbul unor şpăgi i-ar fi „acoperit” pe doi oameni de afaceri botoşăneni care utilizau „la negru” peste 200 de aparate de joc clonate, învăţându-i cum să scape de sancţiuni şi anunţându-i de controalele ONJN.

 

 

(Sursa: monitorulbt.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here