Primarul din Pungeşti a scăpat ca prin urechile acului. Referendumul pentru demiterea sa nu a trecut

Referendumul organizat cu doar două luni şi jumătate înaintea alegerilor locale pentru demiterea primarului Mircia Vlasă nu a întrunit numărul minim de participanţi. Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie au anunţat că s-a înregistrat o prezenţă la urne de 34,3% la referendumul pentru demiterea primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă.

 

După încheierea procesului de vot, mai mulţi cetăţeni au scandat în faţa Primăriei Pungeşti mesaje împotriva primarului Mircia Vlasă, susţinând că referendumul ar trebui validat, deoarece s-a obţinut o prezenţă la vot de peste 30%.

Referendumul pentru demiterea primarului Mircia Vlasă, de la Pungeşti, nu a trecut.

În cele şapte secţii de votare din comună, erau aşteptate la vot 2.506 persoane. Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 64 Pungeşti, judecătorul Neculai Burlibaşa, pentru ca referendumul să fi fost validat, conform legii administraţiei publice locale, prezenţa la vot trebuia să fie de 50%+1 din numărul celor înscrişi pe listele electorale. Asearã, dupã numãrarea voturilor a reiesit cã din numarul total al persoanelor cu drept de vot doar 34% s-au prezentat la urne.

Deşi 759 de locuitori ai comunei Pungesti au votat pentru demiterea primarului, Mircia Vlasa isi va duce pana la capat si acest mandat. Instituţia Prefectului Vaslui a fost obligată printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov să organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungeşti după ce, în 2013, mai mulţi localnici au solicitat acest lucru, nemulţumiţi că edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de şist.

 

Citeşte şi Ce coincidenţă! Chevron caută gaz pe terenul primarului din Pungeşti-Vaslui. Sătenii se pregătesc de REVOLUŢIE

 

Referendumul de la Pungeşti este primul organizat în judeţul Vaslui pentru demiterea unui primar.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here