A ascuns cu fond de ten rănile provocate fetiţei. Educatoare din Vaslui, acuzată că-i abuzează pe copii

Este anchetă la o grădiniţă din Vaslui după ce mama unei fetiţe a reclamat că educatoarea ar fi zgâriat-o pe copilă şi că apoi a dat-o cu fond de ten pentru a-i ascunde rana. Femeia neagă însă acuzaţiile.

 

Mama fetiţei s-a speriat când a venit la grădiniţă şi şi-a găsit copilul zgâriat pe faţă. A mers să vorbească cu educatoarea, care i-a spus că un băiat este responsabil pentru rănile fetei.

 

„Copilul meu mi-a spus în momentul acela: mami, să ştii că de fapt nu m-a lovit Edi, că aşa se numea copilaşul, m-a lovit doamna. Dumneaei a negat tot, mi-a spus că nu. Zgârieturile pe care le are copilul meu la ochi nu pot fi provocate de degeţelul unui copil de patru ani jumătate, cinci ani”, spune Geanina Ciobotaru.

 

Educatoare se apără: „Văzând că fetiţa este un pic zgâriată de către băieţel m-am dus şi am dat cu degeţelul un pic pe deasupra, fetiţa a simţit durerea şi atunci am spus că am să-i dau un pic cu o pudră, dar nu pudră fond de ten cum a spus mama, ci cu un medicament”.

 

Mama fetiţei a făcut plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean, mai ales că, spune ea, nu ar fi singura ieşire violentă a educatoarei.

 

Inspectorii şcolari, dar şi Comisia de Disciplină a grădiniţei au deschis anchete.

„Cu siguranţă sancţionări vor fi”, spune Cristina Mocanu, directorul grădiniţei, iar Zoe Popescu, inspector pentru învăţământul preşcolar, declară: „Eu am discutat ieri cu dumneaei, era foarte răvăşită, mi-a explicat că niciodată nu ar putea să dea într-un copil”.

Dacă se va dovedi că este vinovată, educatoarea riscă chiar eliminarea din învăţământ.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here