Autorităţile locale de la Piteşti, interesate de modelul de succes al termoficării de la Iaşi

O delegaţie formată din conducerea Termo Calor Confort Piteşti a participat la o reuniune de lucru alături de reprezentanţii Veolia Energie Iaşi, pentru a discuta despre modul în care a fost revitalizat sistemul centralizat de termoficare din Iaşi.

 

„Oaspeţii noştri (Radu Gonceanu, preşedintele consiliului de administraţie, Iulian Richiteanu, director general, Ion Istrate, membru în consiliul de administraţie şi Sorin Apostoliceanu, economist-şef) au fost interesaţi de principiile pe baza cărora funcţionează contractul de delegare a serviciului public de termoficare de la Iaşi. Amintim că este vorba de un contract de rezultat, cu indicatori de performanţă monitorizaţi permanent, care au fost îndepliniţi şi chiar depăşiţi, aşa cum arată bilanţul nostru, după trei ani şi jumătate de activitate”, a declarat Ana-Maria Icătoriu, director comercial al Veolia Energie Iaşi.

 

 

Au fost trecute în revistă investiţiile făcute în ultimii ani pentru creşterea eficienţei sistemului integrat de producţie – transport – distribuţie a energiei termice, dar s-a pus accentul şi pe colaborarea cu asociaţiile de proprietari şi relaţia directă cu clienţii finali (locatarii apartamentelor conectate la sistemul centralizat). Aici au fost amintite întâlnirile periodice cu aceştia, vizitele zilnice pe teren sau audienţele publice organizate în toate cartierele oraşului în toamna anului 2014.

 

Veolia Energie Iaşi promovează o metodă proactivă referitoare la încasarea facturilor emise pentru energia termică: de la discuţiile în teren cu asociaţiile şi cu clienţii individuali, la notificările depuse la cutiile poştale ale locatarilor pentru a-i informa despre datoriile înregistrate de asociaţia din care fac parte, sau la protocoale de eşalonare a debitelor (plata în rate).

 

„În paralel, avem ca prioritate racordarea de clădiri mari la sistemul centralizat, argumentele noastre fiind atât economice (economii de costuri), cât şi legate de protecţia mediului înconjurător şi de siguranţa ocupanţilor”, a mai spus Ana-Maria Icătoiu.

 

De pe lista discuţiilor nu putea lipsi proiectul contorizării individuale a consumului de energie termică în sistem centralizat.

Echipa de la Piteşti s-a arătat interesată de soluţia tehnică şi de avantajele pentru clienţi: economii de consum şi de costuri, independenţă faţă de vecini, înlocuirea completă a instalaţiilor, posibilitatea sistării furnizării doar către rău-platnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here