Director de la ROMARM, reţinut de procurorii DNA

Procurorii din cadrul DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe pe Nicuşor-Mircea Mihai, director comercial al Romarm S.A. Acesta este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la cumpărare de influenţă, potrivit unui comunicat DNA.

Directorul comercial al Romarm a fost reţinut de către procurorii DNA pentru 24 de ore, el fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar a mai fost reţinută şi Claudia Aura Mariş, care pretinde că este un reprezentant al unei asociaţii nonprofit ce sprijină persoanele cu dizabilităţi.

Din cele transmise de procurori în comunicat, inculpata ar fi vândut, printr-un circuit financiar, către Societatea Fabrica de Arme Cugir S.A., mai multe genţi speciale la suprapreţ. Genţile respective ar fi fost trecute prin două firme, ajungând la sfârşit la un preţ dublu faţă de cum au plecat de la producător.

 

„Concret, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, fiecare din cele două societăţi administrate în fapt de către cele două persoane a achiziţionat genţile de la un producător, după care le-au vândut către asociaţia respectivă la un preţ dublu (rata de profit obişnuită era de 53% – 54%, cu o singură excepţie când a fost de 44%).
Mai departe, Asociaţia a vândut aceste genţi către Societatea Fabrica de Arme Cugir S.A., cu un profit minim pentru sine, pe baza unor contracte încheiate fără a se organiza o procedură de licitaţie publică.
La data de 22 decembrie 2015, Fabrica de Arme Cugir S.A. a organizat o licitaţie având ca obiect achiziţionarea aceloraşi tipuri de genţi, asociaţia reprezentată de inculpată fiind clasată pe locul al treilea” se arată în comunicatul DNA.

Se pare că aceasta ar fi dorit neapărat ca directorul general al fabricii de arme de la Cugir să cumpere genţile respective, ea având chiar şi mai multe întâlniri cu directorul respectiv în care a încercat insistent şi agresiv să vândă cel puţin 12.000 de genţi.

”Ulterior, inculpata a contactat o persoană din conducerea fabricii de armament (denunţător în cauză) căreia i-a cerut insistent să-l determine pe director să fie de acord cu rezilierea imediată a contractului încheiat cu câştigătorul licitaţiei şi să achiziţioneze de la asociaţia pe care o reprezenta genţile. Nici această intervenţie nu condus la rezolvarea pe care o aştepta inculpata”, se mai transmite în comunicat.

Mariş Claudia Aura ar fi trimis la CN.ROMARM. S.A. o echipă de control care a avut datoria de a forma un raport compromiţător pentru directorul general.
Aceasta ar fi încercat să-i ofere mită de mai multe ori unei persoane din conducerea fabricii de armament, iar ultima oară, atunci când a încercat să-i ofere 3.000 de lei, DNA a organizat un flagrant.

Pe data de 8 martie, cei doi inculpaţi, Mariş Claudia Aura şi Mihai Nicuşor-Mircea, au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

(Sursa: b1.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here