VIDEO. SUA: Donald Trump a vorbit despre penisul său într-o dezbatere electorală

Dezbaterea electorală republicană de joi a luat o turnură neaşteptată, după ce favoritul la învestitură, Donald Trump, a sugerat că are un penis mare, după ce rivalul său, senatorul de Florida Marco Rubio, i-a spus că are mâini mici, relatează CBS News.

„A făcut referire la mâinile mele, că, dacă sunt mici, atunci şi altceva trebuie să fie mic. Vă garantez că aceasta nu este o problemă”, a spus Trump.

La un miting electoral organizat săptămâna aceasta în Florida, Rubio a făcut o glumă despre mâinile lui Trump. Pe de altă parte, Trump l-a numit în repetate rânduri pe senatorul de Florida „micul Rubio”, o referire la înălţimea acestuia. Internetul a explodat după replica lui Trump. Pe Twitter reacţiile de indignare au curs atât de la oameni de rând, cât şi de la vedete, precum Michael Moore.

Ascensiunea lui Trump a împărţit Partidul Republican în două: pe de o parte sunt elitele din vechea gardă, disperate că fosta vedetă de televiziune ar putea deveni imaginea republicanilor, iar pe de alta sunt susţinătorii lui Trump, care se plâng că partidul nu le reflectă punctele de vedere în ceea ce priveşte imigraţia ilegală, creşterea economică lentă şi ceea ce ei percep drept o scădere a influenţei americane în lume.

Această diviziune s-a amplificat joi, atunci când Mitt Romney, candidatul partidului în 2012, le-a cerut alegătorilor de la primarele republicane să voteze astfel încât să îi blocheze calea lui Trump spre nominalizare.

„Iată ce ştiu. Donald Trump este un escroc”, a declarat Romney, în vârstă de 68 de ani, care nu şi-a exprimat susţinerea pentru niciunul dintre candidaţi. „Eu aş vota pentru Marco Rubio în Florida, pentru John Kasich în Ohio şi pentru Ted Cruz sau pentru oricare dintre ceilalţi doi candidaţi are şanse să îl încingă pe Trump în fiecare stat în parte”, a explicat el, cerând, practic un vot anti-Trump. Astfel, fosta vedetă de telezviziune ar putea fi împiedicată să obţină majoritatea clară de 1.237 de delegaţi necesari obţinerii învestiturii. Rubio este senator de Florida şi Kasich este guvernator de Ohio.

Mai mult, Romney a subliniat că politica economică propusă de Trump va arunca Statele Unite într-o „recesiune prelungită” şi a ironizat ego-ul favoritului la învestitură. „Nu este un geniu în afaceri”, a adăugat fostul candidat republican. Favoritul la învestitura republicană i-a răspuns lui Romney la dezbaterea electorală organizată joi seară la Detroit şi găzduită de Fox News.

„Mitt este un candidat eşuat. El a eşuat. A eşuat groaznic. A eşuat rău”, a spus Trump.

Peste 90 de lideri republicani au semnat o scrisoare deschisă dură prin care şi-au exprimat opoziţia faţă de opiniile lui Trump în ceea ce priveşte politica externă. Anterior, o fostă guvernatoare republican, Christine Todd, a anunţat că nu va vota pentru Trump în nicio situaţie.

„Nu aş absenta (de la vot – n.r.) şi nu aş vota pentru Donald Trump (…). Dacă aş crede că Donald Trump are şanse să câştige, iar Hillary Clinton este contracandidatul (…), aş vota pentru ea”, a spus ea. „Aş prefera asta, decât ca cineva ca Donald Trump (la putere – n.r.), pentru că, în mod clar, nu înţelege relaţiile internaţionale, nu îşi dă seama că nu îi poate obliga pe toţi să fie de acord cu el, nu poate concedia Congresul, nu poate concedia restul lumii, nu poate concedia Curtea Supremă sau birocraţii din Guvernul federal . Lucrurile nu merg aşa şi cred că ar fi un dezastru”, a adăugat liderul republican.

 

 

(Sursa: dcnews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here