Sute de sancţiuni contravenționale, aplicate de polițiștii ieșeni într-o singură zi

Peste 200 de polițiști din structurile operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Secției Regionale Poliție Transporturi Iași au acționat pe raza județului, pe 26 februarie, și au aplicat 325 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de aproape 100.000 lei. 

 

Pe linie de ordine publică a fost constatată o infracțiune, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.880 lei. Totodată a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2 mc material lemnos. Polițiștii de investigații criminale au depistat 2 persoane urmărite național și au efectuat activități specifice privind modul de executare a arestului la domiciliu pentru un număr de 9  persoane față de care s-a dispus această măsură, potrivit Ziarul de Iași.

 

Pentru creșterea siguranței rutiere pe drumurile din județ au fost organizate 6 acțiuni. Polițiștii rutieri au constat 2 infracțiuni (conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice) și au aplicat 246 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.500 lei. Au fost reținute 18 permise de conducere și un certificat de înmatriculare retras. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au verificat o partidă de vânătoare, ocazia cu care au constatat o infracțiune la regimul armelor. În acest sens a fost indisponibilizată o armă cu muniția aferentă.

Pentru siguranța cetățenilor care călătoresc cu trenul, polițiștii de la transporturi au efectuat patrulări în 10 trenuri de călători. Au fost depistați 8 cerșetori și aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2200 lei.

 

Exemple:

  • la data de 27.02.2016, ora 03:20 polițiștii Biroului Rutier Iași au oprit în trafic, pe b-dul Tudor Vladimirescu din mun. Iaşi pe C.Petrişor, de 28 ani, din Iași care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. În cauză este întocmit dosar penal.
  •  a fost depistat S. CRISTINEL, de 28 de ani, din com Popeşti, jud Iaşi în timp ce transporta 8 piese de material lemnos, de esenţă stejar, cu un atelaj hipo, fără a deţine documente legale. A fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1000 lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos, respectiv 0.800 mc;
  • o patrulă auto din cadrul Secţiei 2 Poliţie Iași a prins în flagrant pe Ş.A., de 17 ani, din Oraş Podu Iloaiei, la scurt timp după ce a sustras, prin smulgere, un telefon mobil din mâna unei tinere de 22 de ani, din jud. Neamț. Telefonul mobil a fost recuperat şi predat părţii vătămate. În cauză este întocmit dosar penal.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here