După UNPR, și ALDE negociază cu PSD alianțele electorale

PSD și UNPR au semnat, ieri, protocolul de colaborare pentru alegerile locale din vara acestui an, în varianta propusă de social-democrați. ALDE a început negocierile cu PSD pentru scrutinul din iunie.

Imediat după ce liderii PSD și UNPR au bătut palma oficial și au semnat protocolul de colaborare pentru alegerile locale, președintele PSD Liviu Dragnea, a avut o întâlnire cu co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru o nouă rundă de negocieri în privința colaborării dintre cele două partide la alegerile locale. Aceasta nu ar fi prima întâlnire. Cei doi lideri s-au întâlnit și miercuri, pe la orele prânzului, la sediul central al PSD.

 

Potrivit unor surse politice, liderii ALDE ar vrea ca social-democrații să le cedeze o primărie de sector, dar și alte cinci ori șase municipii, la schimb PSD să susțină candidatul ALDE și să nu numească un candidat propriu. Sursele citate spun că Dragnea ar fi acceptat de principiu acest lucru, dar discuțiile vor continua între liderii celor două partide. Liderul PSD urmează să discute aceste aspecte și cu conducerea centrală a social-democraților.

 

De asemenea, Dragnea și Tăriceanu au pus în discuție și varianta în care cele două formațiuni să nu semneze niciun act în acest sens, ci să fie doar o variantă verbală.

 

Liste comune

După ce au amânat semnarea protocolului aparent din cauza votului din plenul Senatului privind cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, ieri Liviu Dragnea și președintele UNPR au semnat protocolul de colaborare.

 

Cei doi lideri au venit împreună pe holurile Parlamentului și au zâmbit ușor la camerele de filmat și de fotografiat care îi așteptau. „Am stabilit cu domnul Dragnea că, și în funcție de performanța noastră parlamentară, vom avea liste comune pentru alegerile parlamentare”, a declarat Oprea. UNPR a cerut nu mai puțin de 35 de locuri eligibile la alegerile parlamentare, lucru cu care cei din PSD nu au fost de acord, acesta fiind unul din punctele cele mai negociate de cele două partide.

 

 

(Sursa: evz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here