UTIL pentru gospodine: trucuri pentru o maioneză reuşită

Maioneza făcută în casă nu se compară cu cea cumpărată. Se poate folosi fie la salata boeuf, fie la ouă umplute, fie pentru alte meniuri. Iată câteva trucuri pentru o maioneză reuşită.

 

  • Separă albuşurile de gălbenuşuri şi pune câte gălbenuşuri vrei, în funcţie de cantitatea pe care o prepari. Pentru fiecare gălbenuş pune o lingură de oţet. Te va ajuta le emulsifiere. Adaugă sare şi piper şi începi să mixezi. Pune puţin ulei de floarea-soarelui, în fir subţire, continuând să mixezi.
  • Foloseşte ouăle şi uleiul la aceeaşi temperatură. Scoate ouăle din frigider cu ceva timp înainte de a face maioneza.
  • Nu pune mult ulei: este recomandată cantitatea de 125 ml pentru fiecare gălbenuş. Nu mai mult.
  • Poţi pregăti maioneza şi în bain-marie. Pentru asta pune 2 linguri de apă, 2 gălbenuşuri şi 20 ml de ulei într-un bol pe care îl pui în apă fierbinte într-o cratiţă mai mare. Mixează puternic şi, când sosul începe să se întărească, adaugă un fir de ulei sau puţin suc de lămâie.
  • Pentru a-i da volum, adaugă în ultimul moment un albuş bătut spumă şi un strop de lămâie. Este un sos care merge perfect cu peşte.
  • Dacă la început baţi puţin gălbenuşul cu o furculiţă şi adaugi puţină ceapă tocată, sosul de maioneză se va lega mai bine.
  • Maioneza preparată cu ulei de soia sau de porumb rămâne tare mai mult timp şi se poate păstra la frigider chiar şi două săptămâni, acoperită.
  • Adaugă o jumătate de linguriţă de făină şi mixează bine, să nu se facă cocoloaşe. 

 

Ce faci dacă s-a tăiat?

  • Uneori, cu un strop de sare îşi poate reveni. Devine puţin mai grunjoasă, dar mixând se netezeşte.
  • Mai poţi adăuga un alt gălbenuş, fiert moale, şi se leagă.
  • Dacă s-a tăiat, adaugă câţiva stropi de oţet sau de apă caldă.
  • Mai poţi pune un gălbenuş crud într-o farfurie, pe care îl amesteci cu puţin ulei, cu o lingură frecată cu usturoi. Apoi, îl adaugi puţin câte puţin peste maioneza tăiată.

 

 

(Sursa: eveste.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here