FOTO. Locuri spectaculoase din munții României: care sunt cele mai puţin cunoscute chei

Cheile Bistriţei
Cu siguranţă ai auzit de locuri spectaculoase precum Cheile Bicazului, Cheile Nerei sau Cheile Turzii, dar în România există şi alte locuri la fel de impresionante şi mult mai puţin cunoscute.

 

Dacă vrei să vezi alte câteva dintre minunile României, iată  7 chei incredibil de spectaculoase din munţii noştri.

 

Cheile Tătarului

Cheile Tătarului FOTO: Sorin Leonard Besnea

 

 

Cheile Bistriţei

Se întind pe o distanţă de 4 km, valea având o lăţime ce variază între 150 şi 200 m, pereţii avand şi ei înălţimi ce variază între 200 şi 300 m. Dacă mergi în vacanţă în zonă, poţi alege să parcurgi trasee turistice, să dai o tură cu tiroliana, să pescuieşti, sau, dacă iarnă, să faci escaladă pe gheaţă.

Cheile Bistriţei  Se întind pe o distanţă de 4 km, valea având o lăţime ce variază între 150 şi 200 m, pereţii avand şi ei înălţimi ce variază între 200 şi 300 m. Dacă mergi în vacanţă în zonă, poţi alege să parcurgi trasee turistice, să dai o tură cu tiroliana, să pescuieşti, sau, dacă iarnă, să faci escaladă pe gheaţă.

Cheile Bistriţei

 

 

Cheile Sohodolului

Sunt formate dintr-un sector de chei de aproximativ 5 km, mărginit pe o parte şi pe alta de pereţi de calcar cu înălţimi cuprinse între 10 şi 60 m. Zona este uşor accesibila, cheile fiind străbătute de o şosea asfaltată care duce la o cabană aflată la capatul cheilor. Dacă ajungi aici mergi musai în localitatea Runcu, pentru o porţie delicioasă de castane, la 1 kilometru de aici poţi vedea desene rupestre, iar la 2 kilometri de Runcu, admiră spectacolul aferit de tunelul natural prin care apele Soholodului se pierd în adâncul muntelui.

Cheile Sohodolului  Sunt formate dintr-un sector de chei de aproximativ 5 km, mărginit pe o parte şi pe alta de pereţi de calcar cu înălţimi cuprinse între 10 şi 60 m. Zona este uşor accesibila, cheile fiind străbătute de o şosea asfaltată care duce la o cabană aflată la capatul cheilor. Dacă ajungi aici mergi musai în localitatea Runcu, pentru o porţie delicioasă de castane, la 1 kilometru de aici poţi vedea desene rupestre, iar la 2 kilometri de Runcu, admiră spectacolul aferit de tunelul natural prin care apele Soholodului se pierd în adâncul muntelui.

 

 

Cheile Dobrogei

Rezervaţia Cheile Dobrogei se întinde pe o suprafaţă de 285 de hectare, speciile de fosile care se găsesc în pereţii calcaroşi fiind unice în ţară şi perfect conservate. Formaţiunile muntoase din zonă sunt foste recifuri coraliere ale Mării Thetis. Aici poţi găsi o mulţime de situri arheologice, care au resturi de unelte, vânat şi chiar urme osteologice ale tipului de oameni care populau această zonă în epoca preistorică.

Cheile Dobrogei  Rezervaţia Cheile Dobrogei se întinde pe o suprafaţă de 285 de hectare, speciile de fosile care se găsesc în pereţii calcaroşi fiind unice în ţară şi perfect conservate. Formaţiunile muntoase din zonă sunt foste recifuri coraliere ale Mării Thetis. Aici poţi găsi o mulţime de situri arheologice, care au resturi de unelte, vânat şi chiar urme osteologice ale tipului de oameni care populau această zonă în epoca preistorică.

 

 

 

Citește continuarea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here