Frigul din România i-a trimis în şomaj tehnic pe angajaţii de la uzina Renault din Algeria

FOTO: autopartsasia.in

FOTO: autopartsasia.in

Echipele de montaj de la uzina Renault de la Oran (Algeria) sunt în şomaj tehnic de câteva zile, din cauza lipsei pieselor şi a altor elemente importate de la uzina Renault din România, unde temperaturile deosebit de scăzute au dus la oprirea liniei de producţie a pieselor destinate uzinei din Algeria pentru producţia modelului Renault Symbol, informează surse citate de cotidianul Liberté Algerie, transmite ECONOMICA.net.

Sursele susţin că reluarea producţiei la uzina din Algeria este programată pentru ultima săptămână din ianuarie, cu condiţia îmbunătăţirii condiţiilor meteo în România.

 

„Exceptând motoarele care sunt importate din Spania, toate celelalte elemente componente sunt aduse de la uzina Renault din România, unde angajaţii algerieni au efectuat stagii de formare şi perfecţionare”, a explicat un salariat.

 

De asemenea, cotidianul Liberté Algerie precizează că uzina Renault Algeria nu şi-a putut atinge obiectivul de producţie propus pentru 2015, în condiţiile în care de pe porţile uzinei au ieşit doar 20.000 de automobile Renault Symbol, în loc de 25.000 cât se preconiza iniţial. În aceste condiţii, uzina Renault din Algeria este pe punctul de a face noi angajări pentru a putea lucra în trei schimburi şi a putea face astfel faţă cererii.

 

 Citește continuarea pe  ECONOMICA.net  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here