Cel mai căutat terorist din Europa, Salah Abdeslam, dispus să se predea

Cunoscutul terorist, Salah Abdeslam, dat în urmărire internațională după atentatele de la mijlocul lunii noiembrie petrecute la Paris, fiind principalul suspect în cazul atacului, a luat legătura cu un avocat din Belgia, anunță presa din acea țară.

 

Abdeslam a luat legătura cu Sven Mary, arată BBC. Totuși nu există detalii despre data formulării solicitării și există indicii privind locul în care s-ar afla în prezent teroristul belgian cu origini marocane.

 

Totodată, avocatul a refuzat să comenteze informația. La fel a făcut și Parchetul Federal din Belgia, care a menționat doar că „nu este vorba deocamdată decât despre un zvon faţă de care nu vom reacţiona”.

 

La sfârșitul lunii decembrie, avocatul declara că ”dacă, mâine, Salah Abdeslam m-ar solicita, aş accepta să fiu avocatul lui”.

 

Totodată, zilele trecute Mary s-a arătat foarte critic față de Parchetul Federal, acuzându-l că întreține un climat de teamă.

 

În prezent, teroristul este de negăsit. La începutul lunii decembrie, poliția belgiană a găsit, în apartamentul său din Bruxelles, substanțe explozive centuri artizanale și amprentă digitală a lui Salah Abdeslam.

 

În vârstă de 26 de ani, Abdeslam a fost văzut ultima oară în noatea de 13 spre 14 noiembrie 2015, în capitala franceză.

 

Fratele teroristului a luat și el parte la atacurile de la Paris. El s-a aruncat în aer în cursul atentatelor.

 

În presa belgiană a apărut speculația că Abdeslam ar putea fi dispus să se predea.

 

(Sursa: b1.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here